szerző:
eduline/mti

A miskolci Herman Ottó Gimnázium igazgatója, Madarász Péter is ott lesz február 9-én a köznevelési kerekasztal alakuló ülésén, ahová Rétvári Bence államtitkár hívta meg - írta az Észak-Magyarország szombaton.

©

Az igazgató a lapnak elmondta: a meghívás a köznevelési kerekasztalhoz mégiscsak azt jelzi, hogy párbeszédet kívánnak folytatni az oktatás irányítói a gyakorló pedagógusokkal, "és ez mindenképpen üdvözlendő."

A cikk kitér arra is, hogy az igazgató és Pilz Olivér a Herman Ottó Gimnázium közalkalmazotti tanácsának elnöke a kerekasztal tanácskozása után a parlament oktatási bizottság ülésére is hivatalos, ahol azt szeretnék közölni, amit a szerdai miskolci demonstráción is, hogy "legyen az oktatás nemzeti ügy, a képviselők tegyék félre a pártpolitikai érdekeiket, és tekintsék az oktatást közös ügyüknek".

Kapcsolódó cikkek

Orbán szerint jó irányba indultak el

Már az iskolatitkárok is petícióval álltak elő

Velük tárgyalhat a kormány jövő kedden

Felfüggeszti az emberi erőforrások minisztere által, a pedagógustiltakozások nyomására összehívott köznevelési kerekasztal elleni bojkottot a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ), s részt vesz a jövő keddi tárgyaláson - közölte Mendrey László, a szakszervezet elnöke a Népszabadsággal és a Népszavával.

A PDSZ országos választmánya hozta meg a döntést péntek délelőtt. A szakszervezet vezetője szerint szoros volt a döntés, mert sokan nem látják biztosítottnak, hogy ez érdemi eredményekkel járó kerekasztal lesz. Elmennek, megnézik, de ha azt tapasztalják, hogy ez újabb terelés, látszatintézkedés, akkor azon nyomban felállunk az asztaltól – mondta, és jelezte, a döntésben ő nem vett részt.