Felsőoktatás Eduline

Mennyibe kerülnek a diákbérletek idén az egyetemi városokban?

Elolvasom

Ha Budapestre, vagy a nagyobb egyetemi városok egyikébe vettek fel, jó eséllyel használnotok kell a helyi közösségi közlekedést. Diákigazolvánnyal ezt jelentős kedvezménnyel tehetitek meg, de még így is nagy különbségek vannak a városok között. Nem, nem Budapesten a legdrágább a diákbérlet, sőt, a főváros a legolcsóbb egyetemi városok közt van közlekedési szempontból.

Közoktatás Eduline

Már ketté is szakadt a tiltakozók tábora? Mindenképp lesz tüntetés szombaton

Elolvasom

Kedd délután mindenki elégedettnek tűnt, a kerekasztal résztvevői meglepően pozitívnak tűntek mindkét oldalon, és eredményesnek ítélték a megbeszélést. Ennek ellenére a szervezőkben fel sem merült, hogy ne tartsák meg a szombatra tervezett tiltakozást a Kossuth téren. Sőt, a telekis igazgató és a hermanos közalkalmazotti tanács elnöke gyakorlatilag elhatárolódott a tárgyalásokkal elégedett hermanos igazgatótól. Máris szakadnak a tiltakozók?

Közoktatás Eduline

Több ezer tanár, szülő és diák tüntetett több városban

Elolvasom

Miskolcon, Budapesten és további kilenc városában vonultak utcára délután a pedagógusok. A megmozdulások előtt az azokat kirobbantó miskolci Herman Ottó Gimnázium tantestületének nyílt levelét már közel 30 ezren írták alá, köztük 600 intézmény. Többek közt leterheltség, a forráshiány és a központosítás a legnagyobb gond a tiltakozók szerint.

1 2 3