szerző:
Eduline

Nagyon megfizették az Orbánt tankönyvbe szerkesztő írókat. Egy hallgató, aki a szabad identitás jegyében Őfelségének szólította magát., közben hazánkban egyre több nyelvvizsga megváltozik.

Pályaválasztás előtt állsz? Itt a legújabb középiskolai rangsor

A budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium, az Eötvös József Gimnázium és a Toldy Ferenc Gimnázium vezeti a HVG 2017-es középiskolai rangsorát. A további sikeriskolákról itt tájékozódhatsz.

Feldarabolták a Nyugat-magyarországi Egyetemet

Nyoma sem marad az egyik legnagyobb magyarországi "mozaikegyetemnek". A Nyugat-magyarországi Egyetem tizenhat éve létezik, de már nem sokáig - 2017-től az utolsó két campus is kettéválik. Hogy melyik telephely kikhez kerül, a részleteket itt találjátok:

Vége a dalnak: darabjaira hullott az egyik nagy egyetem

Nyoma sem marad az egyik legnagyobb magyarországi "mozaikegyetemnek". A Nyugat-magyarországi Egyetem tizenhat éve létezik, de már nem sokáig - 2017-től az utolsó két campus is kettéválik. A 2000-es években zajlott nagy felsőoktatási integráció sokat emlegetett példája (volt) a Nyugat-magyarországi Egyetem (NYME). 2000.

Mégis marasztalnák a nyugdíjas tanárokat

Már másképp gondolkodik a nyugdíjas korú pedagógusok foglalkoztatásáról a kormány. Míg korábban kötelezően nyugdíjba kellett vonulniuk, már inkább azt vizsgálják, hogy milyen körülmények között maradhatnának. Ebben nagy szerepet játszik a különböző területeken jelentkező tanárhiány.

Nincs elég tanár? A nyugdíjasok megtartásán dolgozik a kormány

Zajlik a nyugdíjas pedagógusok továbbfoglalkoztatását célzó jogszabály-módosítás előkészítése és egyeztetése - közölte Palkovics László oktatási államtitkár online fogadóóráján szerdán. Az új jogszabály elkészültéig a jelenlegieket követve azt kérik az intézményvezetőktől, fenntartóktól, hogy a nyugdíjas pedagógusok továbbfoglalkoztatása esetén a gyermekek, a szülők érdekeit nézve, elsősorban pedagógiai elvek határozzák meg döntéseiket - fogalmazott az államtitkár.

Busásan megfizették az Orbán Viktort tankönyvbe foglaló írókat

Szakértői vélemény szerint kiugróan magas, 12 milliós összegért dolgoztak a nyolcadikos állami történelem tankönyven a szerzők. Rendszer szintű problémákról is beszéltek:Könnyebb lesz a BME-nyelvvizsga

Busásan megfizették az Orbán Viktort tankönyvbe foglaló írókat

Szakértői vélemény szerint kiugróan magas összegért dolgoztak a nyolcadikos állami történelemkönyven a szerzők. Szeptemberben kavart kisebb vihart, hogy Orbán Viktor miniszterelnök több ízben is szerepel az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet által kiadott nyolcadik osztályos törikönyvben. A miniszterelnöktől ráadásul egy 2015-ös beszédét is idézték, ami a bevándorlásról szólt - vélemények szerint kellő történelmi távlat nélkül, egyoldalúan.

 

A Nyelvvizsga Akkreditációs Központ ajánlása szerint több nyelvvizsga is megváltozik idén. A legnépszerűbbek között a BME is változásokról, főleg könnyítésekről számolt be.

Trollkodással reagált a szabad lehetőségre egy konzervatív hallgató

Saját nemi identitásuk szerint választhatnak a hallgatók a névmások és titulusok közül a Michigani Egyetemen, ezt valaki inkább poénra vette, pedig nem túl jóindulatú.

Őfelségének szólíttatja magát egy hallgató, teljesen jogosan

Saját nemi identitásuk szerint választhatnak a hallgatók a névmások közül a Michigani Egyetemen, ezt valaki inkább poénra vette. A nemek közti egyenlőség és a szabad nemi identitás kérdése egyre több oktatási intézményt és tanulóikat foglalkoztatja.