Közoktatás Eduline

Állásbörze a Budapesti Műszaki Főiskolán

Elolvasom

Kezdődik az állásbörzék szezonja. Ezen a tavaszon is megrendezi minden egyetem és főiskola saját rendezvényét, ahol a végzősöknek igyekeznek segíteni az elhelyezkedésben. Március 19-én az öt karral működő Budapesti Műszaki Főiskola rendezi meg az állásbörzétjét.

Közoktatás Edupress

Oktatói, hallgatói klubot avatnak Győrött

Elolvasom

Dr. Sipos Gyula rendőr dandártábornok, gazdasági főigazgató az Országos Rendőr-főkapitányság nevében átadja dr. Szekeres Tamás rektornak és Kovács Zsolt az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat elnökének a Bridge Győri Hallgatói és Oktatói-Hallgatói Klub épületegyüttesét március 18-án, kedden 16 órakor.

Közoktatás Eduline

Erik Sumo Band feat. Kiss Erzsi

Elolvasom

Március 22. szombat, A38 Hajó. A kacat-pop felfedezője és mestermívese, Tövisházi Ambrus csap ezen az estén remek zenészeivel és vendégeivel alter-pop örömbulit.

Közoktatás Eduline

Vad Fruttik az A38-on

Elolvasom

A kispáli hagyományok egyik legderekabb folytatója a Vad Fruttik, melynek számait nap, mint halljuk a jobb rádiókon. Itt a kiváló alkalom, hogy belőjük magunknak pop-rock os sanzonvilágukat társerőkkel és tánccal. Március 20-án, csütörtök este az A38 hajón.

Közoktatás Eduline

Átalakul a Krétakör Színház

Elolvasom

Felhagy eddigi repertoárjával és fazont vált az elmúlt évtized nemzetközileg is legsikeresebb független magyar színházi társulata. Hagyományor repertoárszínház helyett egyfajta szellemi műhellyé alakul.

Közoktatás Eduline

Munka? Másoddiploma? Mindkettő?

Elolvasom

Nem biztos, hogy nyerő stratégia, ha néhány hét eredménytelen álláskeresés után másoddiplomás képzésbe menekülünk. Ha ezt az utat választjuk, akkor alaposan gondoljuk meg, miért is adjuk be a jelentkezési lapot.

Közoktatás Edupress

Amit a felvételiig még meg kell tenned

Elolvasom

A jelentkezés benyújtása után sem érnek véget a felvételi eljárással kapcsolatos teendők. Az Országos Felsőoktatási Információs Központ (OFIK) már elkezdte feldolgozni a jelentkezéseket. Mi pedig pontról pontra vettük, mit kell és mit lehet tenned július 10-ig.

Közoktatás Edupress

Fulbright ösztöndíjakról az EKF-en

Elolvasom

Fulbright Programról és a pályázati feltételekről tart rövid tájékoztató előadásokat a Fulbright Bizottság országszerte. Erre ezúttal március 12-én, az Eszterházy Károly Főiskolán (EKF) működő Amerikai Kuckóban került sor. A tájékoztatót Dr. Brückner Huba a bizottság ügyvezető igazgatója, és a Fulbright keretein belül a főiskolán tanító Dr. J. Markham Collins, a Tulsa Egyetem (USA) tanára tartotta.

Közoktatás Eduline

Kultúrsokk pénteken az A38-on!

Elolvasom

A Kultur Shock (USA) vegyes etnikumú tagjainak gipsypunk-attakja garantált kultúrsokkot okoz. Minha csak a Gogol Bordello játszana, csak sokkal lendületesebben, kíméletlenebbül és viccesebben.

Közoktatás Edupress

Az agrárszakma egy életforma

Elolvasom

Az agrárképzés a tavalyi jelentkezési statisztikák alapján több képzési terület mögé szorult, piaci szakemberek szerint túlképzés van a tudományterületen, a frissdiplomások elhelyezkedési esélyei nem túl kecsegtetőek. A magyar agrárképzésben jelentős szerepet betöltő Szent István Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar szakmai együttműködő partnere csak részben ért ezzel egyet, álláspontja szerint ez nem területspecifikus probléma, az agrárvégzettségűeknek ugyanúgy van esélyük a jó elhelyezkedésre, mint a többi tudományterület végzettjeinek.

Közoktatás Edupress

Egyetemi Színpadok Szemléje a Sirályban

Elolvasom

Idén második alkalommal rendezik meg a Színváltások 2. - Egyetemi Színpadok Szemléje fesztivált, mellyel a hosszú évek hallgatása után tavaly újjáéledt, egykor legendás Egyetemi Színpadnak állítanak emléket a szervezők az ELTE-n.

Közoktatás Eduline

Extra erős tavaszi zenekapszulák a Müpától

Elolvasom

A Művészetek Palotája - mint új nemzeti kulturális intézmény - átalakította az utóbbi évek koncertéletét. Olyan világszínvonalú, és egyedi produkciókat hoznak Magyarországra, amit a magyar közönség azelőtt soha nem láthatott. Idén tavasszal is jobbnál jobb előadások özönét zúdítják ránk. Íme egy kis ízelítő a repertoárból.

Közoktatás Edupress

Egyetemi újságírók előtt vitáztak a minőségi felsőoktatásról

Elolvasom

A Magyar Egyetemi és Főiskolai Sajtó Egyesület és a Zsigmond Király Főiskola szervezésében megrendezett Felsőoktatási Média Konferencia nyitó eseményeként Miskolczi Norbert, HÖOK elnök, prof. Bayer József, a ZSKF rektora és Tatai-Tóth András, az MSZP frakció oktatási és kulturális munkacsoport vezetője vitázott a népszavazás után megvalósítható minőségi felsőoktatásról. Az egyetemi és főiskolai lapok, rádiók, televíziók képviselőinek rendezett két napos konferenciát Belatiny-Kenéz Attila, a ZSKF kancellára nyitotta meg.

Közoktatás Edupress

Mesterképzésnél is fontos a sorrend

Elolvasom

Azok a mesterképzésre jelentkezők, akik február 15-e előtt már benyújtottak felvételi jelentkezést, de március 15-ig szeretnék mesterképzéses hellyel kiegészíteni jelentkezésüket, sorrendbe kell rendezniük a már benyújtott és az újonnan benyújtott jelentkezési helyeket.

Közoktatás Edupress

Tavasz és zene az egri főiskolán

Elolvasom

Nyolcadik alkalommal rendezik meg az Egri Tavaszi Fesztivált, melynek idén az Eszterházy Károly Főiskola Kápolnája biztosít helyet. A rendezvénysorozat négy zenei előadást kínál az érdeklődőknek 19 órai kezdettel március 17. és április 2. között.

1
737 738 739 740 741
786