szerző:
Eduline

Nyílt levélben tett panaszt egy szingapúri diák az egyik felvilágosító kiadvány miatt. A könyvben hemzsgenek a furcsaságok.

A tizenhét éves Agatha Tan a múlt héten vett részt egy szexuális felvilágosító foglalkozáson a középiskolájában, és megdöbbent, amikor észrevette, hogy a könyvben hemzsegnek a furcsábbnál furcsább megjegyzések - számolt be a Huffington Post. A diák emiatt nyílt levélben kereste meg az iskola igazgatóját.

Tan kifogásolta, hogy a könyvben szexista módon jelenítik meg a két nemre "jellemző" kommunikációt, arra a sztereotípiára építve, hogy a nők nem azt mondják, amit gondolnak. A borítón egyenesen az olvasható, hogy "a nem igent jelent, az igen pedig nemet?".

"Ez veszélyes helyzetet teremt, hiszen a férfiak joggal kérdőjelezhetik meg, hogy a nő tényleg nemet mond-e" - írja Tan. "Az ezzel való viccelődés kizárólag azt szolgálja, hogy újratermelje a nemi erőszak kultúráját, hiszen a férfiak - tévesen - azt hiszik, hogy a nők mindig pont az ellenkezőjét mondják annak, amit gondolnak, még akkor is, ha azt mondják, nem."

A kiadvány szerzői arra is kitérnek, hogy a férfiak joggal bámulják meg az lengén öltözött nőket az utcán, még akkor is, ha mellettük van a barátnőjük. A könyv szerint a férfiak "vizuális típusok", akik "nem tudnak nem odanézni".

A könyvet az amerikai, republikánus kötődésű, keresztény civil szervezet, a Focus on the Family adta ki, amely melegellenes fellépéseiről és a kizárólag önmegtartóztatásra épülő szexuális felvilágosításáról híresült el. Ellenzik az abortuszt, a droghasználatot, a pornográfiát, de a házasság előtti szexet és a válást is.

Az igazgató egy szingapúri lapnak elismerte, hogy a program annak ellenére rosszul sült el, hogy több minisztérium is támogatta. "A saját kezünkbe kell vennünk az ügyet, hogy biztosak lehessünk a programjaink minőségében" - tette hozzá. Szexista viccet kapnak a negyedikes magyar diákok - cikkünket itt olvashatjátok el.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!