Közoktatás Edupress

Közös Nyílt Nap az ELTE Lágymányosi Kampuszán

Elolvasom

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Informatikai és Természettudományi Kar szeptember 28-én 9 órai kezdettel Nyílt Napot rendez az egyetem lágymányosi kampuszán, a Kutatók Éjszakája országos rendezvénnyel párhuzamosan. A rendezvényen az érdeklődők megismerkedhetnek a két kar képzési lehetőségeivel, hallgatói életével, illetve tájékozódhatnak a felvételi eljárással kapcsolatos tudnivalókról. Kiemelt szakmai szempont a BSc-képzésekkel történő elhelyezkedés és továbbtanulási lehetőségek bemutatása.

Közoktatás Edupress

Könyvbemutató az MTA elnöki tanácstermében

Elolvasom

Egy tudományos ülés szerkesztett előadásait tartalmazó albumot mutatnak be az MTA elnöki tanácstermében szeptember 13-án, amely az idén első alkalommal megrendezett Magyar Műszaki Értelmiség Napja rendezvénysorozat kiemelkedő eseményeként az MTA Műszaki Tudományok Osztálya és a Magyar Innovációs Szövetség által szervezett tudományos ülésszak előadásait tartalmazza.

Közoktatás Edupress

Ünnepi tanévnyitó a debreceni tanítóképzőn

Elolvasom

Még nagyon sok éjszaka és nappal áll a rendelkezésükre, hogy ne csak álmodjanak, hanem meg is valósítsák álmaikat - mondta az új elsőéves hallgatóknak Dr. Csorba Péter rektor a debreceni Kölcsey Ferenc Református Tanítóképző Főiskola tanévnyitó és jubileumi diplomaosztó szenátusülésén, szeptember 9-én Debrecenben, a Nagytemplomban.

Közoktatás Edupress

Táncképzés a PTE hallgatóinak

Elolvasom

A nyolcadik tanévét megkezdő Táncoló Egyetem ebben a szemeszterben még több tánc- és mozgáskurzust kínál az érdeklődők részére. Már 9 héten keresztül folyik az oktatás, és Pécs mellett Szekszárdon, az Illyés Gyula Főiskolai Karon is indul ingyenes tánckurzus a PTE hallgatói és dolgozói számára. A meghirdetett órákat a Pécsi Tudományegyetem valamennyi karán elfogadják általános testnevelés címen. A félévnyitó bemutatót szeptember 24-én tartják.

Közoktatás Edupress

Nemzetközi diploma a MÜTF-ön

Elolvasom

A MÜTF-re érkezett egy tanévre Oliver Politze német vendégdiák, aki a német partnerrel, a Fachhochschule Braunschweig/Wolfenbüttel-lel kötött szerződés értelmében kettős diplomát szerezhet az intézménynél. A MÜTF hallgatói közül eddig tizenkét fő szerezte meg a német fél diplomáját is.

Közoktatás Edupress

Mégsem lesz tanítás Mátraszőlősön

Elolvasom

A mátraszőlősi iskolában mégsem kezdődött meg a tanítás csütörtökön, mivel a képviselő-testület szerdai rendkívüli ülésén nem vonta vissza korábbi, az iskolát megszüntető határozatát, pedig már az előző döntést is jogsértőnek találta a Nógrád Megyei Közigazgatási Hivatal - adta hírül az KlubRádió.

Közoktatás Edupress

A BDF színészhallgatóinak vizsgaelődása

Elolvasom

A szombathelyi Berzsenyi Dániel Főiskola Színházművészeti Tanszék végzős hallgatóinak vizsgaelőadását tekinthetik meg az érdeklődők szeptember 21-én, pénteken 17 órakor a Berzsenyi Színház Márkus Emília Kamaratermében.

Közoktatás Edupress

oPEn - Gazdasági játékfesztivál a veszprémi középiskolásoknak

Elolvasom

A középiskolások aktív bevonásával szervez társasjátékot szeptember 20-án 14 órai kezdettel Veszprémben a Tudás Sziget Menedzsment Gondolkodó és Gyakorló Műhely: oPEn-GTK címmel. A versenyzőknek több helyszínen, különböző feladattípusokban kell helytállniuk. Egész nap számos játékra és ingyenes koncertekre várják a rendezők az érdeklődőket.

Közoktatás Edupress

Nyári terepgyakorlat környezetmérnököknek

Elolvasom

2007 nyarán - mind a Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Kar életében, mind a környezetmérnök képzés során először - a Környezetmérnöki Intézet az iskolán kívüli szakmai gyakorlat részeként ökológiai-természettudományi terepgyakorlatot szervezett a hallgatók számára.

Közoktatás Edupress

Vércukormérés és egészségfelmérés a Pannon Egyetemen

Elolvasom

A Pannon Egyetemen egészségnapot rendeznek a cukorbetegség megelőzése érdekében a B épületi aulában szeptember 25-én 10 és 16 óra között. A vércukorszint mérések mellett ingyenes tanácsadás is lesz, valamint csökkentett kalória tartalmú pizza kóstoló, és akinek kedve van, megismerkedhet egy új, dohányzás leszoktató programmal is.

Közoktatás Edupress

Új műszaki képzések indulnak a MÜTF-ön

Elolvasom

A Modern Üzleti Tudományok Főiskolája - a Szenátus és a Kuratórium támogató véleményével - megállapodást köt a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel a műszaki képzések területén, kezdetben kiemelten a mechatronikai mérnökasszisztens és az energetikai mérnökasszisztens felsőfokú szakképzés területén folytatandó együttműködésre.

Közoktatás Edupress

Újabb PPP-s épületet adtak át Pécsett

Elolvasom

Elkészült a Pécsi Tudományegyetem Pollack Mihály Műszaki Kar (PTE PMMK) PPP beruházási formában megvalósuló rekonstrukciójának és bővítésének első üteme. A felújított épületben tartották szeptember 11-én az ünnepélyes tanévnyitót is.

Közoktatás Edupress

Két díjjal tért haza a MÜTF Helyi Bizottsága

Elolvasom

A Közgazdász Hallgatók Nemzetközi Szervezete, az AIESEC Helyi Bizottság két oklevéllel tért haza az évzáró nyári közgyűlésről. Az okleveleket minden év végén a nemzeti vezetőség ítéli oda azoknak a Helyi Bizottságoknak, amelyek elmúlt éves teljesítményüknek megfelelően több kompetenciát vizsgálva kiérdemlik az elismerést.

Közoktatás Edupress

Jó magyar szereplés a fiatal tudósok versenyén

Elolvasom

Az EU Fiatal Tudósok Versenyének 19. nemzetközi döntőjét szeptember 14. és 19. között rendezték meg Valenciában. A 30 ezer 15-20 év közötti fiatalból kiválasztott 124 pályázó között Magyarországot a Magyar Innovációs Szövetség által, a 16. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny három első díjas pályázója képviselte. Spohn Márton a három I. díj egyikét nyerte el, Buza Dániel István, az Európai Szabadalmi Hivatal legnagyobb elismerését kapta meg különdíjként.

1
711 712 713 714 715
721