Közoktatás Edupress

Diákolimpia Budapesten

Elolvasom

Budapesten, az Eötvös Loránd Tudományegyetemen rendezik meg a 40. Nemzetközi Kémiai Diákolimpiát július 12-e és 21-e között. Hatvannyolc ország négy-négy fős csapata, kísérőikkel együtt mintegy ötszáz vendég érkezik a versenyre.

Közoktatás Eduline

Nemzetközi távlatokat nyit a Kodolányi János Főiskola és az Albacomp Zrt. együttműködési megállapodása

Elolvasom

Hosszú távú együttműködési megállapodást írt alá a Kodolányi János Főiskola és az Albacomp Zrt. 2008. július 7-én. A megállapodás alapján a két fél kölcsönös tapasztalataira építve együttesen indítanak projekteket, amelyek az oktatás, a programfejlesztés és a felnőttképzést érintő tudományos kutatás valamint minőségbiztosítás területén nyújtanak előnyöket mindkét fél számára.

Közoktatás Eduline

ZSKF Alumni Klub – megalakult

Elolvasom

2008. június 28-án igazán impozáns körülmények között, Pomázon a Kóruskastélyban hivatalosan is megalakult a Zsigmond Király Főiskola Öreg Diákok Klubja, más néven a ZSKF Alumni Klub.

Közoktatás Edupress

Sorrendváltoztatás mellett és ellen

Elolvasom

Sok felvételiző elbizonytalanodik a február közepéig megválasztott döntésében és különböző indokok miatt más sorrendet állítana fel az intézmények és a szakok között. A Felvi.hu összegyűjtötte a sorrendmódosítás mellett és ellen szóló érveket.

Közoktatás Eduline

A magyar diákok külföldön tanulnának

Elolvasom

A középiskolás diákok mintegy háromnegyedét foglalkoztatja a pár hónapos külföldi tanulás lehetősége, a tanulók leginkább Nagy-Britanniát választanák úti célul - tartalmazza a Felvételi Információs Szolgálat (FISZ) felmérése.

Közoktatás Edupress

Angliában tanulnának a középiskolások

Elolvasom

Nem az emelt szintű érettségi kötelezővé tétele elől menekülnének hazánkból, hanem meglévő nyelvtudásukat gyakorolnák külföldön a középiskolás diákok, hogy megfelelő tapasztalattal kezdhessék meg felsőfokú tanulmányaikat vagy munkahelyi gyakorlatukat. Jó hír, hogy a nyelvtudás hiánya a legtöbbeknél ennek már nem lehet akadálya, hiszen 57 százalékuk középszinten beszéli az angol nyelvet, németül a középiskolások több mint fele tanul, sokan a franciával is próbálkoznak - ezt mutatja a Felvételi Információs Szolgálat (FISZ) középiskolai kutatása.

Közoktatás Eduline

Egy hétig lehet még módosítani

Elolvasom

Július 10-ig van lehetőségük változtatni a jelentkezési sorrendjükön a felvételizőknek, illetve szintén ez a határideje a még hiányzó dokumentumok beküldésének, feltöltésének - közölte az Educatio Kht.

Közoktatás Edupress

Diplomaosztó és díjkiosztó ünnepség az SZTE TTIK-n

Elolvasom

Az Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Természettudományi és Informatikai Kara június 29-én - két ünnepség keretében - összesen 321 diplomát osztott a TIK Kongresszusi termében: 245 nappali tagozatos hallgató közül 41-en kaptak tanári, 204-en kutató oklevelet. A levelező hallgatók 67-en voltak. Ebben az évben végeztek az első BSc-szak, a programtervező informatikus szak hallgatói, közülük öten vehették át a diplomát.

Közoktatás Eduline

Az 5 legérdekesebb kütyü nyaraláshoz

Elolvasom

Itt a nyár, a szabadság, és a lazítás időszaka. Ha már lazítás, akkor adjuk meg a módját. Manapság hála az ötletes feltalálóknak, számtalan dolgot kínálnak a boltok, amelyekkel feldobhatjuk a pihenésünket. Van, ami szórakoztat, van, ami egészen hasznos, van, ami annyira öncélú, hogy muszáj szót ejteni róla. Lássuk 2008. nyári geek-divatját!

Közoktatás Edupress

Vass: Nincs túlképzés a kommunikációban

Elolvasom

"Nincs túlképzés a kommunikáció területén. Az a szemlélet, miszerint a kommunikációs szakmát csak a szűken vett hazai médiumok szolgálatára képzi a magyar felsőoktatás, téves. A szakosodott üzleti és intézményi kommunikációban jártas szakemberekre erős igény mutatkozik a piacon" - mondta Vass László, a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola (BKF) rektora, az újonnan indított marketingkommunikáció képzés kapcsán.

Közoktatás Edupress

Csak szabadon az EFOTT-on

Elolvasom

A legtöbb tősgyökeres efottosnak a július 16-20-ai dátum hallatán idén a dunaújvárosi Szalki sziget ugrik be, hiszen erre az évre ideköltözik, "Csak szabadon!" felkiáltással a nyár egyik legnépszerűbb fesztiválja az EFOTT (vagyis az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója).

Közoktatás Edupress

Színházi kisesszé pályázat egyetemistáknak

Elolvasom

A színházi metamorphosis: a színházi átváltozások dokumentumai, legyen az a darab, a rendezés, a játéktér, a stílus, a nyelv, a díszlet, a világítás, a közönség átváltozása. Erről várnak fiatal alkotóktól kis, 3-4 oldalas esszéket a szegedi Thealter Nemzetközi Alternatív Fesztiválhoz kapcsolódó pénzdíjas pályázatban.

Közoktatás Eduline

Betyárfesztivál a Bakonyban

Elolvasom

Van egy falu a Bakonyban, ahol minden nyáron betyárok bukkannak fel egy fesztiválon. Van arra egy otthon, ahol azok a gyerekek élnek, akiknek rögtön felnőtté kellett válniuk, amikor betegségükre fény derült. Van ott egy csapat csupaszív segítőkész ember, aki hivatásának érzi, hogy a sokszor fájdalmas és fárasztó kezeléseket kapó gyermekek lelkét is gyógyítsa. Van egy kis csoda Bakonyszűcsön, ahol a daganatos beteg gyerekek rehabilitációs otthona működik immáron huszadik éve. Már jópár éve vannak a gyerekeknek nyáron programok, 2006 óta pedig minden nyáron megrendezik nekik a bakonyszűcsi Betyárfesztivált.

Közoktatás Edupress

GVI: nincs túlkínálat diplomás pályakezdőkből

Elolvasom

A műszaki végzettségű diplomás pályakezdők iránti kereslet gyorsabban nő, mint a gazdasági diplomások iránti igény, egy kezdő informatikusnak átlagosan 258 ezer, egy pénzügyesnek 180 ezer forintot ajánlanak - mondta el Tóth István János, az MKIK Gazdaság és Vállalkozáselemző Intézet (GVI) ügyvezető igazgatója.

Közoktatás Eduline

Hogyan utazz olcsón Afrikába

Elolvasom

Utazni szép és jó és érdekes, mégis, egy idő után az élmények megkopni látszanak, egyre kevesebb újat látunk, ilyenkor merül fel a vágy valami egzotikus iránt. Afrika mindig is természetes célpontja volt a kalandvágyó utazóknak, de sokakat távol tartanak az aránylag magas költségek és a félelem az ismeretlentől.

1
711 712 713 714 715
779