szerző:
Eduline

A kormány az érintettek megkérdezése nélkül bezárja Budapest utolsó nagy egészségügyi szakközépiskoláját, a diákok felét pedig műszaki iskolákba szórja szét. Nagy a felháborodás a Raoul Wallenberg környékén, több száz család élete bonyolódhat azért, hogy a Nemzeti Közszolgálati Egyetem megkapjon egy épületet. Az iskolaközösség nem hagyja annyiban, tüntetés lesz az intézményért, és azt ígérik, bármeddig hajlandóak elmenni – írta az Index.

©

Hétfő délután több száz szülő és diák vett részt a Raoul Wallenberg Szakközépiskola és Szakiskola udvarán rendezett szülői fórumon, ahol nagyjából minden résztvevő egyet értett abban, nem hagyják, hogy elvegyék tőlük az iskolájukat. Az iskola bezárásáról szóló híreket itt találjátok.

Nagyon úgy tűnik, hogy a kormányt hidegen hagyja, hogy milyen szintű és típusú oktatás zajlik a Wallenbergben, csak az érdekli őket, hogy az NKE újabb épülettel gyarapodhasson, hogy majd egyszer csak összeálljon az a nagy egyetemi campus, amit megálmodtak – írta az Index, akiknek diákok elmondták, bármeddig elmennek, tüntetni biztosan fognak az iskoláért, április 26-án például a József Nádor téren lesz demonstráció.

Még több tiltakozás

Friss: megszűnhet az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kara is

A szakképzés 2006-2007-es átalakításakor Budapesten tíz szakiskolából maradt egy, a megszűnő, szétdarabolt intézmények hallgatóit, tanárait a Wallenberg fogadta be. Így most Budapesten egyedül itt folyik egészségügyi, pedagógiai és szociális szakképzés, amely színvonalát az egyetemek is megirigyelhetik - mondta az Egészségügyi Szakszervezetek elnöke.

Az iskola fontosságát a fórumon felszólaló Balogh Kata a következőképpen érzékeltette: "ebben az iskolában tanítottak újraéleszteni. Ha nem lenne ez az intézmény, a kisöcsém már nem élne". A tanuló és anyukája később azt mondta, hogy tavaly nyáron állt le a 16 éves fiú szíve, Kata pedig 20 percen keresztül élesztette újra, míg végül sikerült megmenteni.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!