"Iszonyat, ami most van velem, körülöttem" - újabb gimnazista írt levelet a közoktatásról

8

Egy tizenegyedikes diák levelét közölte Facebook-oldalán Jocó bácsi, vagyis Balatoni József.

Forrás: pixabay.com

"Itt állok egy töri kisérettségi előtt, és nem érzem, hogy ez értem lenne, rettegek az összes tételtől, és boldogan konstatálom, hogy egy újabb tantárgyat utáltattak meg velem a 3 év alatt, és ez nagyon fáj. Egyedül a magyart nem sikerült még megutáltatni, azt hiszem" - írja a Jocó bácsi világa Facebook-oldalon közzétett levélben egy tizenegyedikes gimnazista, aki arról is panaszkodik, hogy osztálytársai kiközösítik, pedig egy elit, egyházi iskolában tanul, "azért ezt a sulit választottuk anno, mert azt hittem, hogy itt nem fognak kinézni, kiközösíteni".

hirdetés
hirdetés

"Lehetne ezt annyival jobban! Ez művészet, nem valami pinceszagú kacat!" - írja a magyartanításról, hozzátéve: "és annyira szeretném tudni, hogy milyen az igazi fizika, kémia, matek, föci, nem a tanóra, ami arra van, hogy szembesülj vele, hogy hülye vagy, nem fogsz leérettségizni, majd van negyedórád kiheverni ezt. Naponta 7x. Vagy 8x. Esetleg 9x. Hogy milyen nem hányingerrel bevánszorogni vidékről az 5.44-es vonattal, hanem felkelni azért, mert szeretem. Nekem az általános ilyen volt, csupa csoda, és iszonyat, ami most van velem, körülöttem".

"Szóval ez van, számolom vissza a napokat, hogy túl legyek a gimin, hogy egy érettségi, bölcsészkar meg némi miegymás után egyszer majd tanítsak. Igazi magyart. Igazi irodalmat. És ennek az egész irományomnak a motivációja az, hogy vannak olyan diákok, akik akarnának, ha lenne rá lehetőségük. Csak nem értem, miért nem látják be a tanárok és a gyerekek, hogy ha együtt, a négy fal közt változtatunk, jobbá teszünk, ahogy tőlünk telik, akkor lehet itt egyről a kettőre jutni. Vagy legalábbis 1,01-re" - írja.

Sikeresen gyilkolják a diákok agyát - tényleg leterheltek a magyar középiskolások?

Tényleg túlterheltek a magyar diákok? Túl sok órájuk van, túl sok leckét kapnak? Vagy éppen ellenkezőleg: lenne még mit belepasszírozni a tantervekbe? Ahogy arról korábban beszámoltunk, „Ne menj suliba!" címmel szerveznek demonstrációt január 19-ére a Kossuth térre. A diákok kezdeményezésére szerveződött tiltakozás az oktatási rendszer gyenge pontjaira, többek között a tanulók túlterheltségére, magas óraszámára szeretnék felhívni a figyelmet.

hirdetés

Hozzászólások (8) , melyek közül a legfrissebbek:

és még hány ilyen kamu faszság lesz a héten...

és még hány ilyen kamu faszság lesz a héten...

kowalszki

veszélyes dolog a digitális kompetencia Jocó bácsi.Ezt bizonnyára Önis tudja és talán azt érzi is,hogy a levélíró szocializációja-valami oknál fogva-nem teljes.Az őt körülvevő környezet/pl. iskola/követelményeihez való alkalmazkodás nála nehézséget okoz,és ő ezt külső tényezőkre próbálja rátolni.
Ez a fajta védekezési reflex még részéröl érthető,/vádaskodva magyarázza amit nem lehet/de publikálásra nem alkalmas mert az olvasók hajlamosak az általánosításokra.Mit állít a diák?Minden tanár alkalmatlan a tanításra és ráadásul rosszindulatúak.
A tanuló optimistán néz a jövőbe majd megmutatom,hogy kell tanítani az"igazi magyart az igazi magyar irodalmat.

A tudományok és a művészetek alapjait, alapfogalmait így is, úgy is el kell sajátítani, mert különben később azt sem fogják tudni, hogy melyik gombot kell nyomogatni. Persze, a gyerekek legnagyobb hányada nem szeret tanulni, az újabb csapás pedig az, hogy a pedagógusok meg nem akarnak tanítani.

Na, ezt se egy tizenegyedikes diák írta :D

KIbaszott Jocó bácsi, kbaszott hazug firkász és elmebeteg diák.

Aki h.lye, miért megy gimnáziumba?

Közel a választás?

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X