E-mailben rúgták ki a Szinyei gimnázium igazgatóját

1

E-mailben tudta meg a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium igazgatója, hogy az oktatási államtitkár nem támogatja pályázatát – adta hírül az RTL Híradó. Ez az a gimnázium, amelynek tanárai és diákjai buszbalesetet szenvedtek Veronánál.

A Szinyei Merse Pál Gimnázium bejárata a veronai buszbaleset után
A Szinyei Merse Pál Gimnázium bejárata a veronai buszbaleset után
Forrás: Asszonyi Eszter

Tóth Gábor igazgató néhány napja, e-mailben tudta meg az illetékes tankerületi központtól, hogy Palkovics László oktatási államtitkár nem támogatja a pályázatát. Indoklás nem volt. Az igazgató szerint ő és a gimnázium közössége megérdemelt volna annyit, hogy valamilyen pedagógiai, szakmai érvvel megmagyarázzák a menesztését. Más nem pályázik az igazgatói posztra.

hirdetés
hirdetés

Update:

Fordulat: egy évvel meghosszabbították a Szinyei gimnázium igazgatójának megbízatását

Miniszteri utasításra legalább egy évvel meghosszabbítják a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium igazgatójának megbízatását - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma hétfőn az MTI-vel. A közleményben az áll: bár az iskolaigazgatók kinevezése nem miniszteri hatáskörbe tartozó kérdés, Balog Zoltán tárcavezető a Szinyei Merse Pál Gimnázium veronai tragédiát követő speciális helyzetére, valamint a jelenlegi igazgató neki címzett levelére tekintettel arra utasította Palkovics László oktatási államtitkárt, hogy legalább egy évvel hosszabbítsa meg az igazgató megbízását.

Tóth Gáborra nem volt panasz, a tantestület többsége támogatta. Huszonöt éve tanít a Szinyeiben, tíz éve vezeti a gimnáziumot igazgatóként. Az RTL Híradónak azt mondta, az intézményben tanárként sem maradhat, mert matematika-fizika szakos pedagógusra nincs szükség. Hozzátette: az intézmény éppen talpra állt a veronai busztragédia után, a menesztése újabb feszültséget okozhat.

A döntés miatt több szülő felháborodott. Pataki Ágnes, akinek mindkét gyereke túlélte a buszbalesetet, azt mondta: az igazgató a veronai busztragédia után összefogta és átsegítette a közösséget a nehéz időszakon.

Az intézményvezető azt tervezi, levelet ír Balog Zoltán emberierőforrás-miniszternek, hogy hogy felülvizsgálatot kérjen.

Ocsmány üzeneteket kap a veronai buszbaleset egyik áldozatának édesanyja

Felfoghatatlan, miként szórakozhat valaki ilyesmivel. A balesetben elhunyt diák anyja ocsmány, antiszemita és kegyeletsértő üzeneteket kapott - ezt mag az édesanya hozta nyilvánosságra Facebook-oldalán, és az Index vette észre. A szülők fél év alatt csak nagyon kevés érdemi információhoz jutottak a baleset körülményeiről. Emellett kell elviselni a facebookos gyalázkodást.

 

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (1)

Mit indokoljanak egy prófétai döntés után!Azt csinálnak amit akarnak!Egy biztos,hogy lesz igazgató!A tiltakozókat meg sorra kirugdossák!Matek fizika tanárra miért nincs szükség?

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X