Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Tízből kilenc tanár átment a minősítési vizsgán, 3000-en újra nekifutnak

1

A Pedagógus I. és II. fokozat megszerzésére irányuló minősítési eljárások 2014 és 2016 között zajlottak, összesen 39 924 pedagógus tett minősítő vizsgát, és a vizsgák 91 százaléka sikeres volt - írja a Magyar Hírlap csütörtöki számában Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára tájékoztatására hivatkozva.

Forrás: Fülöp Máté

A sikertelenül vizsgázók - 264 Gyakornok és 3331 Pedagógus I. besorolású dolgozó - maradnak eddigi fokozatukban és fizetési kategóriájukban, két év múlva próbálkozhatnak újabb minősítési eljárással.

hirdetés
hirdetés

Rétvári Bence a lappal tudatta azt is, hogy a 2014-2015-ben lezajlott Mesterpedagógus és Kutatótanár fokozatra irányuló minősítések próbaeljárás keretében történtek. Hétezer-ötszázan szerettek volna bekerülni a Mesterpedagógus kategóriába, közülük csupán három tanárnak nem sikerült ez. A Kutatótanár fokozatot célzó minősítésen százhuszonöten vettek részt, valamennyi eljárás sikeres volt. A 2016. évi minősítések eredményeinek összegzése még zajlik - közölte az államtitkár.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a 2018-ra megállapított pedagógusminősítési keretszám harmincötezer, a jelentkezések véglegesítése még tart, az oktatásért felelős miniszter június 20-ig dönt az eljárásban részt vevő pedagógusok köréről.

Ilyen vizsga vár a tanárokra: itt van minden infó a 2018-as minősítésekről

Március végéig jelentkezhetnek a pedagógusok a 2018-as minősítési eljárásra - hogy könnyebb legyen a dolguk, összegyűjtöttük a legfontosabb információkat. Hány tanárt minősítenek 2018-ban? Összesen 35 ezer pedagógust. Előnyt élveznek többek között azok, akik komoly szakmai gyakorlattal vagy pedagógus szakvizsgával rendelkeznek. Minősítésen vehetnek részt a nevelési-oktatási és pedagógiai szakszolgálati intézményben nevelő és oktatómunkát közvetlenül segítő munkakörben, pedagógus szakképzettséggel, szakképesítéssel rendelkező foglalkoztatottak.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (1)

Nagyon jól tudom, hogy az átsoroláshoz le kell tenni ezt a vizsgát a pedagógusoknak és egyúttal nagyon örülök már csak ezért is, hogy kikerültem az állami rendszerből. Mert akárhogy próbálnék erre az egész bohócságra nézni, mégiscsak benyal a rendszernek mindenki, aki vállalja ezt, mégiscsak kikóra eladja magát az orbáni művelődéspolitikának, ami pedig tudjuk hogy egyébként mit jelent. Így legalább tudok a tükörbe nézni anélkül,hogy paroláztam volna ezzel a kutyakomédiába illő minősítési eljárással és a teljes megaláztatással,demagóg szempontrendszereknek való megfeleléssel, ami ezzel jár.

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X