Tízből kilenc tanár átment a minősítési vizsgán, 3000-en újra nekifutnak

1

A Pedagógus I. és II. fokozat megszerzésére irányuló minősítési eljárások 2014 és 2016 között zajlottak, összesen 39 924 pedagógus tett minősítő vizsgát, és a vizsgák 91 százaléka sikeres volt - írja a Magyar Hírlap csütörtöki számában Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára tájékoztatására hivatkozva.

Forrás: Fülöp Máté

A sikertelenül vizsgázók - 264 Gyakornok és 3331 Pedagógus I. besorolású dolgozó - maradnak eddigi fokozatukban és fizetési kategóriájukban, két év múlva próbálkozhatnak újabb minősítési eljárással.

hirdetés
hirdetés

Rétvári Bence a lappal tudatta azt is, hogy a 2014-2015-ben lezajlott Mesterpedagógus és Kutatótanár fokozatra irányuló minősítések próbaeljárás keretében történtek. Hétezer-ötszázan szerettek volna bekerülni a Mesterpedagógus kategóriába, közülük csupán három tanárnak nem sikerült ez. A Kutatótanár fokozatot célzó minősítésen százhuszonöten vettek részt, valamennyi eljárás sikeres volt. A 2016. évi minősítések eredményeinek összegzése még zajlik - közölte az államtitkár.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a 2018-ra megállapított pedagógusminősítési keretszám harmincötezer, a jelentkezések véglegesítése még tart, az oktatásért felelős miniszter június 20-ig dönt az eljárásban részt vevő pedagógusok köréről.

Ilyen vizsga vár a tanárokra: itt van minden infó a 2018-as minősítésekről

Március végéig jelentkezhetnek a pedagógusok a 2018-as minősítési eljárásra - hogy könnyebb legyen a dolguk, összegyűjtöttük a legfontosabb információkat. Hány tanárt minősítenek 2018-ban? Összesen 35 ezer pedagógust. Előnyt élveznek többek között azok, akik komoly szakmai gyakorlattal vagy pedagógus szakvizsgával rendelkeznek. Minősítésen vehetnek részt a nevelési-oktatási és pedagógiai szakszolgálati intézményben nevelő és oktatómunkát közvetlenül segítő munkakörben, pedagógus szakképzettséggel, szakképesítéssel rendelkező foglalkoztatottak.

hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (1)

Nagyon jól tudom, hogy az átsoroláshoz le kell tenni ezt a vizsgát a pedagógusoknak és egyúttal nagyon örülök már csak ezért is, hogy kikerültem az állami rendszerből. Mert akárhogy próbálnék erre az egész bohócságra nézni, mégiscsak benyal a rendszernek mindenki, aki vállalja ezt, mégiscsak kikóra eladja magát az orbáni művelődéspolitikának, ami pedig tudjuk hogy egyébként mit jelent. Így legalább tudok a tükörbe nézni anélkül,hogy paroláztam volna ezzel a kutyakomédiába illő minősítési eljárással és a teljes megaláztatással,demagóg szempontrendszereknek való megfeleléssel, ami ezzel jár.

Új hozzászóláshirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X