Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Ilyen vizsga vár a tanárokra: itt van minden infó a 2018-as minősítésekről

1

Március végéig jelentkezhetnek a pedagógusok a 2018-as minősítési eljárásra - hogy könnyebb legyen a dolguk, összegyűjtöttük a legfontosabb információkat.

Hány tanárt minősítenek
2018-ban?

Összesen 35 ezer pedagógust. Előnyt élveznek többek között azok, akik komoly szakmai gyakorlattal vagy pedagógus szakvizsgával rendelkeznek. Minősítésen vehetnek részt a nevelési-oktatási és pedagógiai szakszolgálati intézményben nevelő és oktatómunkát közvetlenül segítő munkakörben, pedagógus szakképzettséggel, szakképesítéssel rendelkező foglalkoztatottak.

Forrás: Fülöp Máté

hirdetés
hirdetés

Rajtuk kívül előnyben részesítik a gyermekvédelemről szóló törvény hatálya alá tartozó intézményben pedagógus munkakörben, valamint óvodában, bölcsődében felsőfokú végzettséggel kisgyermeknevelő munkakörben dolgozókat is.

Meddig lehet
jelentkezni?

2017. március 31-ig, a portfóliót/pályázatot azonban csak 2017. november 25-ig kell elkészíteni.

A pedagógusok saját iskolájuk vezetőjénél jelentkezhetnek a 2018-as minősítési eljárásra. "A jelentkezési lap két példányát aláírva 2017. március 31-éig kell benyújtani az intézményvezetőnek, aki a jelentkezési lapon aláírásával igazolja, hogy a pedagógus az eljárásba bejelentkezett" - olvasható az Oktatási Hivatal oldalán.

Az emberi erőforrások minisztere 2017. június 20-ig dönt a minősítési vizsgán, minősítési eljárásban részt vevő pedagógusok listájáról, június 30-ig mindenki megkapja az értesítést.

Mi a helyzet
a gyakornokokkal?

A "gyakornok" fokozatba sorolt pedagógusok közül azok számára kötelező a minősítő vizsga, akiknek gyakornoki ideje 2018-ban jár le, valamint azok, akik nem mentek át az első minősítési vizsgán, és meghosszabbított gyakornoki idejük 2018-ban ér véget.

Kötelező a minősítés azok számára is, akik "nevelési-oktatási és pedagógiai szakszolgálati intézményben nevelő és oktatómunkát közvetlenül segítő munkakörben, pedagógus szakképzettséggel, szakképesítéssel rendelkező foglalkoztatottak", és gyakornoki idejük 2018-ban jár le. Kiszámoltuk: ennyit keresnek októbertől a pályakezdő pedagógusok

Ugyanilyen szabályok vonatkoznak a gyermekvédelmi törvény hatálya alá tartozó intézményben "pedagógus munkakörben, továbbá egységes óvoda-bölcsődében felsőfokú végzettséggel kisgyermeknevelő munkakörben foglalkoztatottak, akiknek a gyakornoki ideje a 2018. évben jár le" - olvasható a hivatalos tájékoztatóban.

Hol találtok
bővebb infót?

Az Oktatási Hivatal oldalán a teljes tájékoztatót és a miniszteri közleményt is megtaláljátok.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (1)

Műholdról végezhették megfigyelésemet,szakszerű rendszeres tervezett ellenőrzésemet,ha NYUGDÍJAZÁSOM UTÁN FÉL ÉVVEL ÁTSOROLTAK PEDAGÓGUS II.fokozatba az OH tájékoztatása szerint-fokozott odafigyeléssel mély humánummal és méltányossággal.(Azt viszont nem közölték,hogy poszthumuszként,vagy tiszteletbeliként fogadjam,miként köszönjem meg)

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X