Odacsapott a tanároknak a szülői egyesület: "honnan veszik a bátorságot?"

32

A buktatás azonnali megszüntetését javasolja a kormánynak a Magyarországi Szülők Országos Egyesülete (MSZOE), amely szerint „mindaz, ami az oktatási intézményekben történik”, az „fizikai, szellemi, érzelmi és lélektani vétség a gyermekek ellen”.

Azonnal megszüntetné a buktatást a szülői szervezet
Azonnal megszüntetné a buktatást a szülői szervezet
Forrás: Wikipedia

„A pedagógusok azt mondják, a félévi buktatás olyan pedagógiai eszköz, amely arra ösztönzi a lemaradó tanulókat, hogy a második félévben jobban tanuljanak!  A szülők pedig fogadjanak magántanárt gyermekeik mellé, mert az általános iskolában "nincs elég idő" sem pedagóguslétszám a nehezebben teljesítő tanulók felzárkóztatására” - írja hétfői közleményében a Magyarországi Szülők Országos Egyesülete.

hirdetés
hirdetés

Az MSZOE közleményében ismét kemény hangon kritizálja a pedagógusokat. "Honnan veszik a bátorságot az általános iskolák, hogy félében megbuktatják a 8. évfolyamra járó iskolaválasztás előtt álló tanulókat? Milyen pedagógiai módszer alapján döntenek a nevelőtestületek, hogy "megbélyegzik" azokat nyolcadikos tanulókat, akiknek február 15-ig jelentkezni kell valamelyik középfokú iskolába?" - írják.

A szervezet szerint nem a tanulási nehézségekkel küzdő diákok értelmi képességével van a baj, „hanem a megszokott oktatási módszerek azok, amelyek fogyatékosak”.

Iskola hajnal 5 órától? Furcsábbnál furcsább ötletekkel rukkol elő a szülői szervezet

„Érdekel valakit egyáltalán, hogy hány tanuló jár pszichiátriai kezelésre és hányan kísérelnek meg öngyilkosságot tanulmányi kudarcaik miatt évente? Az iskolákat nem érdekli, hogy milyen testi, lelki, érzelmi károkat okoznak a rájuk bízott tanulóknak a félévi buktatással, lényeg az, hogy osztályozzák tárgyi tudásukat, fegyelmezzék őket és tudatlanul kísérletezzenek teherbíró képességükkel” - írják.

A szülői szervezet - amely az elmúlt hónapokban olyan javaslatokkal állt elő, mint hogy egyelőre magyar diákok ne vegyenek részt a PISA-felmérésen, vagy hogy az iskolák már a hajnali óráktól tartsanak nyitva, így könnyítve meg a korán munkába járó szülők dolgát - azt javasolja, hogy a buktatást azonnal szüntessék meg az általános iskolákban.

Szülői szervezet: egyértelmű, hogy a tanárok a felelősek a rossz eredményért

hirdetés
hirdetés