Közoktatás Eduline

Tényleg fenyegetik az óvodák a szülőket? Konkrét esetet nem említett a szülői szervezet

Elolvasom

Komoly vádakat fogalmazott meg mai közleményében a Magyarországi Szülők Országos Egyesülete (MSZOE): a szervezet szerint az óvodák visszatartják a 6 éves tanköteles gyerekeket, az iskolakezdés elhalasztása ellen tiltakozó szülőket pedig megfenyegetik - többek között azzal, hogy állami gondozásba vetetik a gyermeküket. Megkérdeztük Keszei Sándort, az egyesület elnökét, milyen konkrét esetek alapján állítja ezt a szervezet.

Közoktatás Eduline

Kiverte a biztosítékot a szülői szervezet ötlete: "a tanításhoz mindenki ért?"

Elolvasom

Nagyon sok olvasónknál kiverte a biztosítékot a Magyarországi Szülők Országos Egyesületének (MSZOE) legújabb javaslata: a szervezet szerint az általános iskolákban meg kellene szüntetni a buktatást, mert „mindaz, ami az oktatási intézményekben történik”, az „fizikai, szellemi, érzelmi és lélektani vétség a gyermekek ellen”.

Közoktatás Eduline

Nem adhatnának házi feladatot az általános iskolásoknak?

Elolvasom

Házi feladat adásának a 16 óráig nyitva tartó általános iskolában nincs jogi alapja, mivel a tanuló az egész napos felkészítés során készül fel a következő tanítási napokra – írta közleményében a Magyarországi Szülők Országos Egyesülete. Az új Nemzeti alaptanterv és a Köznevelési törvény már nem ismeri a házi feladat fogalmát.

Közoktatás Eduline

Fontos levelet kap pár hét múlva több tízezer diák

Elolvasom

Évente körülbelül ötezer diák felvételi kérelmét utasítják el a középiskolák, ők augusztus 29-ig jelentkezhetnek olyan gimnáziumba, szakközép- vagy szakiskolába, ahol van üres férőhely – hívta fel a figyelmet a Magyarországi Szülők Országos Egyesülete (MSZOE).

Közoktatás Eduline

Péntekig lehet jelentkezni a középiskolákba

Elolvasom

Péntekig kell leadni a középiskolai jelentkezési lapokat az alapfokú oktatási intézményekben, a Magyarországi Szülők Országos Egyesülete azt javasolja, hogy több iskolát és több tanulmányi területet jelöljenek meg a diákok és szüleik.

1 2