Sok érettségizőt érinthet a 2017/2018-as tanév rendjének egyik kiegészítése

Apró változás az idei tanév rendjében, mégis sok idén érettségiző diákot érint: míg eddig a tanárok jóindulatán vagy az a szülői igazolások számán múlt, hogy egy végzős el tudott-e menni valamelyik pályaorientációs kiállításra vagy börzére, ettől az évtől egy tanítási napot kötelező pályaorientációs célra fordítani.

Forrás: pixabay

A tavalyi tanévvel ellentétben idén egy tanítás nélküli munkanapot kizárólag pályaorientációs célra használhatnak fel az iskolák. A 2017/2018-as tanév rendjéről szóló rendeletben ez áll:

hirdetés
hirdetés

A tanítási évben – a  tanítási napokon felül – a  nevelőtestület a tanév helyi rendjében meghatározott pedagógiai célra az általános iskolában hat, a nappali oktatás munkarendje szerint működő gimnáziumban, szakközépiskolában és szakiskolában hét, a  szakgimnáziumban nyolc munkanapot tanítás nélküli munkanapként használhat fel, amelyből egy tanítás nélküli munkanap programjáról – a  nevelőtestület véleményének kikérésével – az  iskolai diákönkormányzat jogosult dönteni, egy tanítás nélküli munkanap kizárólag pályaorientációs célra használható fel

Ezen a napon kezdődik az őszi szünet, közeledik az első vakáció

Mikor kezdődik az idei őszi szünet? Az öt szabadnap megoldást jelent-e azok számára, akik arra használnák a szünetet, hogy felkészüljenek az őszi érettségire? Jelentkeztem az őszi érettségire, de csak hétvégenként tudok rá tanulni. Az őszi szünet megelőzi az érettségi időszakot? Akkor több időt tudnék tanulásra fordítani. Az őszi szünet 2017.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X