Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

A diákok fölött rohad szét egy épület teteje

2

A fővárosi Veres Pálné Gimnázium területén a főépület és a tornaterem között áll egy rozoga épület, mely alatt rendszeresen át kell járniuk a tanulóknak.

Képünk illusztráció.
Képünk illusztráció.
Forrás: FAZ

A fővárosi önkormányzat osztatlan közös tulajdonnal bír a Veres Pálné Gimnázium területén a VP36-Ingatlan Kft-vel. A terület egy részét tavaly értékesítette a Veres Projekt 2007 Kft., a fennmaradó részen áll az iskola főépülete és a különálló tornaterem.

hirdetés
hirdetés

A két épület közé beékelődik egy rozoga állapotú ingatlan, mely már a VP36-Ingatlan Kft. tulajdona. A tetőn több ponton lyuk tátong, számos lecsúszó cserepet az esőeresz fogott meg. Jól láthatóan rendszeresen ázik az épület, a vakolat is málik - írja a Népszabadság. A diákoknak az épületet kell megközelíteniük, mikor testnevelésre mennek. Az iskolák túlnyomó többségénél az épület karbantartása önkormányzati feladatkör, nem a Klik alá tartozik, ez ebben az esetben is így van.

Az épületet maga az önkormányzat is megvehette volna elővásárlási joggal élve, ám elálltak tőle, mert hiába szerették volna oktatási intézménnyé alakítani, nem volt erre fedezet a felújításra. 2012-ben mindössze 65 millió forintot fordítottak a gimnázium tetőterének átalakítására, hogy a köztes épületből minden oktatási egységet áttelepíthessenek, ugyanis a cég perrel fenyegetőzött az osztatlan tulajdon túlhasználata miatt.

A kiürített épülethez azóta sem nyúlt senki - írja a portál. Az iskola karbantartását a Gimnáziumok Gazdasági Szervezetén keresztül végzi az önkormányzat, az eltelt évek során nyomon követték a szomszédos épület állapotának változását, de eddig nem láttak okot arra, hogy értesítsék a tulajdonostársat az állagáról.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (2)

Jó Tanár

Sziasztok!

Az online (skype-on) tanító magántanárok adatbázisa! www.onlinetanarbazis.hu, www.skypetanarbazis.hu

Keress tanárt vagy jelentkezz Te is tanárnak! Kérünk oszd meg, mert másnak is szüksége lehet rá!

Új hozzászóláshirdetés

Felsőoktatás hirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X