Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Túlórái miatt perli a Kliket egy budapesti pedagógus

2

140 ezer forintot követel a Kliktől egy fejlesztőpedagógus, aki vezette, mennyit dolgozik valójában, és jóval több munkaidő jött ki, mint amit hivatalosan elszámolhatott.

Forrás: Shutterstock

Egy budapesti fejlesztőpedagógus az RTL Klub Házon Kívül című műsorában elmondta, jóval több a feladata, mint korábban. Mint mondja, pár éve 20 helyett 40 fős csoportokat vezet, ezért a munkaideje is több, mint amit hivatalosan elszámolnak neki.

hirdetés
hirdetés

„Bizonyos értelemben kozmetikázott naplókat vezetünk, megvan, mit lehet beírni, és mit nem a naplókba” – mondta.

Kapcsolódó cikkek

Nem látszik, mitől lesz jobb az új Klik

Inkább a Klikhez tartozna egy iskola

Jön a vadsztrájk rengeteg iskolában

Czédly Mariann vezette a valós ledolgozott óraszámát, majd a Klikhez fordult, és kérte, fizessék ki a túlóráit, ám a központ ezt megtagadta. Mendrey László, a PDSZ elnöke szerint nem egyedi esetről van szó, mivel 32 óránál tilos többet beírni a naplóba, ezért hiába dolgozik valaki többet, nem kapja meg érte a túlórapénzt.

A Házon Kívül stábja kereste a Kliket, ahol azt mondták, tudnak ilyen esetről, és ha a bíróság úgy ítéli meg, akkor fizetni fognak.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (2)

Czimmermann József

Ha bizonyítottan ledolgozza és nem fizetik ki, ez a KLIK szerint jól van így, ha a bíróság mondja ki, hogy többet dolgozott, akkor kifizetik. Valami nagyon nincs jól!

felhasználó88888

JÉ, de hiszen ilyenért én is perelhetnék, elmentettem az összes munkaidő elszámolásomat és mindig több volt 32 óra iskolában ledolgozott időnél. És akkor még az itthon végzett készülésről, dolgozatjavításról nem is beszéltem...

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X