Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Túlórái miatt perli a Kliket egy budapesti pedagógus

2

140 ezer forintot követel a Kliktől egy fejlesztőpedagógus, aki vezette, mennyit dolgozik valójában, és jóval több munkaidő jött ki, mint amit hivatalosan elszámolhatott.

Forrás: Shutterstock

Egy budapesti fejlesztőpedagógus az RTL Klub Házon Kívül című műsorában elmondta, jóval több a feladata, mint korábban. Mint mondja, pár éve 20 helyett 40 fős csoportokat vezet, ezért a munkaideje is több, mint amit hivatalosan elszámolnak neki.

hirdetés
hirdetés

„Bizonyos értelemben kozmetikázott naplókat vezetünk, megvan, mit lehet beírni, és mit nem a naplókba” – mondta.

Kapcsolódó cikkek

Nem látszik, mitől lesz jobb az új Klik

Inkább a Klikhez tartozna egy iskola

Jön a vadsztrájk rengeteg iskolában

Czédly Mariann vezette a valós ledolgozott óraszámát, majd a Klikhez fordult, és kérte, fizessék ki a túlóráit, ám a központ ezt megtagadta. Mendrey László, a PDSZ elnöke szerint nem egyedi esetről van szó, mivel 32 óránál tilos többet beírni a naplóba, ezért hiába dolgozik valaki többet, nem kapja meg érte a túlórapénzt.

A Házon Kívül stábja kereste a Kliket, ahol azt mondták, tudnak ilyen esetről, és ha a bíróság úgy ítéli meg, akkor fizetni fognak.

hirdetés
hirdetés
hirdetés