Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Pár igazgató a szerdai tiltakozás ellen tiltakozik, de van benne egy csavar

1

Épp az oktatási államtitkár szülővárosában - írja a Kettős Mérce.

Forrás: Túry Gergely

Kilenc zalaegerszegi iskola igazgatója úgy véli, hogy inkább a Köznevelési kerekasztalon kellene folytatni a vitát a kormánnyal, valamint élesen támadták az eddigi civil tiltakozókat - írja a KM. A szakszervezetek és a kormány sztrájkbizottsági tárgyalásait tartják még legitimnek.

hirdetés
hirdetés

Sajnos a várt szakmai alapon történő megbeszéléseket politikai indíttatású megnyilvánulások zavarták meg. Egyrészt a hozzá nem értő és félrevezető elemzések, másrészt egyesek felhatalmazás nélküli, gyakran szakmai alapokat nélkülöző vagy pártpolitikai indíttatású megszólalásai.

A közös közleményt a Béke Ligeti Általános Iskola, Speciális Szakiskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, a Petőfi Sándor és Dózsa György Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, az Eötvös József és Liszt Ferenc Általános Iskola, az Izsák Imre Általános Iskola, az Öveges József Általános Iskola, a Nyitott Ház Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, a Zalaegerszegi Kölcsey Ferenc Gimnázium, a Zalaegerszegi Városi Középiskolai Kollégium, valamint a Zalaegerszegi Zrínyi Miklós Gimnázium igazgatója írta alá.

A portál úgy értesült, hogy több iskolában az igazgatók erről nem egyeztettek a tantestülettel, hideg zuhanyként ért több tanárt is a hír. A közlemény először a zaol.hu hírportálon jelent meg, de más, hivatalos forrása egyelőre nem lelhető fel, az iskolák honlapján sem található utalás a közleményre. A közlemény óta az igazgatók felől nem érkezett újabb hír. A kilenc iskolából öt egyébként csatlakozott a miskolci Herman Ottó Gimnázium nyílt leveléhez, pedagógusaik korábban tevékenyen részt vettek a tiltakozásokban, ráadásul volt, akik már a március 30-i munkabeszüntetésre készültek.

A portál úgy véli, hogy összefüggés lehet abban, hogy Balog Zoltán épp 300 válogatott iskolaigazgató meghívását tervezi, hogy tolmácsolják a kormány terveit. Ezen túl az erős zalaegerszegi kötődésű Palkovics László oktatási államtitkárrá történő kinevezésében is olyan egybeesést vélnek feldezeni, amely befolyásolhatta az igazgatókat a döntésben.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (1)

Varbóci Remete

" Ezen túl az erős zalaegerszegi kötődésű Palkovics László oktatási államtitkárrá történő kinevezésében is olyan egybeesést vélnek feldezeni, amely befolyásolhatta az igazgatókat a döntésben." - a libsik hangulatkeltése csak.
Éppen olyan véletlen, mint a Választási irodánál tapasztalt dolog, a kopasznál levő, Erdősiné által aláírt "beadvány".
Meg amilyen véletlen, hogy Gulyást már sikerált első fokon elítélni, a Nemzeti Mensa Egyesület agyra gyúrt brigádját szervezőt pedig még kideríteni sem.
Mondom én, véletlen.

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X