Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Galló Istvánné: "Le fogjuk zárni a tárgyalásokat, vagy így, vagy úgy"

4

A Pedagógusok Szakszervezetének elnöke szerint sok múlik majd április 4-én, mikor a kormánnyal tárgyalnak majd.

Forrás: Eduline

Záros határidőn belül le fogjuk zárni a tárgyalásokat. Vagy így, vagy úgy

hirdetés
hirdetés

 - fogalmazott Galló Istvánné a PSZ szerdai sajtótájékoztatóján, amelyet a kormánnyal folytatott sztrájkbizottsági tárgyalások eredményeiről, valamint a Tanítanék Mozgalom március 30-ra szervezett polgári engedetlenségi tiltakozásáról tartottak. A PSZ elnöke azért hangsúlyozta ki, mert gyorsan közeleg az az időpont, ameddig megállapodást kell kötni a kormánnyal, ugyanis a szeptemberben kezdődő tanévre vonatkozóan számos változtatást tart szükségesnek a PSZ, azonban nem lehet olyan változtatást bevezetni, amelyre nincs meg a minimális felkészülési idő.

Az Eduline kérdésére, hogy mi lehet ez a végső határidő, Galló Istvánné óvatos választ adott - hogy ne ultimátumként értelmezzék korábbi kijelentését. Elmondása szerint sok múlik az április 4-i sztrájkbizottsági tárgyalásokon, azaz ez egy kardinális pont lehet. A szakszervezetek 25 pontos követeléséből 21-ben már megállapodáshoz közeli állapotra jutottak a felek, ám 4 pontban továbbra sem enged a kormány - ezek között van a tanári kötelező óraszám 22-re mérséklésének követelése is.

A PSZ elnöke elmondta, hogy azért nem szerveztek valódi sztrájkot március 30-ra, mert ebben a sztrájktörvény is sok akadályt gördít eléjük. Rövid időn belül kellett volna megoldani az érintettek teljes körű tájékoztatását, kötelezően 7 napos tárgyalássorozatot kellett volna tartani a kormánnyal, ahol a minimális szolgáltatásról (gyermekek elhelyezése, étkeztetése, stb.) is meg kellett volna egyezni. Úgy látták, hogy egy jól megszervezett sztrájkra a fennálló időkeret kevés lett volna.

A sajtótájékoztatón elhangzottakról még ITT olvashat.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (4)

kalkula

Felhasználó888-nak igaza van. Amikor ezt a sok ökörséget bevezették az oktatásban (Klik, 32 óra kötött benntartózkodás, ami egyébként sokkal több valójában, központosított egyentankönyvek, életpályamodellhez kötött igazságtalanságok, őrültségek) akkor csak hallgattak a pedagógus szakszervezetek, ültek mint nyuszi a fűben, nem álltak ki a tanárok mellett. Csak most kezdtek el mozgolódni, a tanárok nyomására, akik belátták, hogy így nem mehet tovább, mert mindent összebarmolnak.

felhasználó88888

Remélem is, hogy a sarkára áll a két pedagógus szakszervezet. Nem is csoda, hogy a tanárok nélkülük kezdtek el szervezkedni. Ha ezen a két szakszervezeten múlna, még 100 év múlva is csak a tárgyalás szintjén állnának, anélkül, hogy bármit is elértek volna.

Viola99

Szerintetek egy olyan emberrel lehet tárgyalóasztalhoz ülni aki ilyen utódot nevel:

http://www.peticiok.com/forum/132672/start/525#549

?????????????????????????

Remete Lajos

https://www.facebook.com/emdtb/?ref=aymt_homepage_panel

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X