Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

A PSZ elárulta, mit gondolnak a jövő heti tiltakozásról

Semleges álláspontra helyezkedett a PSZ a jövőheti munkabeszüntetéssel kapcsolatban, senkinek nem mondják, hogy ne vegyen részt az akcióban. Arról letettek, hogy délután négykor, tanítási idő után tartsák meg.

Forrás: Túry Gergely

A Pedagógusok Sztrájkbizottsága ma délelőtt sajtótájékoztatót tartott a jövő hétre tervezett sztrájkkal kapcsolatban.

hirdetés
hirdetés

Galló Istvánné, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke elmondta, hogy a PSZ visszavonja korábbi javaslatát, ami arról szólt, hogy a tanítási időn túl, délután 4-kor tartsák meg a 30-i egyórás tiltakozást a pedagógusok. Az ötlet a Tanítanék Mozgalomtól származott, ám Pukliék ragaszkodtak a délelőtti, sztrájkhoz hasonlatos munkabeszüntetéshez, ezért a PSZ inkább nem kívánja megosztani a tiltakozókat.

Kapcsolódó cikkek

Orbán szerint vicc a Tanítanék követelése

A törvény szerint kirúghatják a sztrájkolókat, de erre kevés az esély

A szakszervezetek és az ellenzék is új sztrájktörvényt akar

A Tanítanék tegnap már közölte, jövő szerdán reggel 8 és 9 óra között szüntetik be a munkát a tiltakozó pedagógusok, amennyiben nem teljesíti követelésüket a kormány - ennek határideje épp ma jár le.

Gallóné azt mondta, hogy a polgári engedetlenség "munkamegtagadás", ez nem jogszerű, ezért nem biztatnak senkit erre, de azt is hozzátette, hogy mindenki szabadon élhet a véleményével.

A PSZ-nek az volt a célja, hogy azok a tanárok is részt vehessenek a tiltakozásban, akik eddig egyik tüntetésen sem lehettek ott.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X