Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Komolyan készülnek a tiltakozók jövő szerdára

Egyeztet Pukli István és a Pedagógusok Szakszervezete arról, mi legyen március 30-án.

Forrás: Túry Gergely

Galló Istvánné PSZ-elnök a Magyar Nemzetnek azt mondta, új sztrájktörvényre lenne szükség. Március 30-án csak polgári engedetlenség keretében sztrájkolhatnak egy órára a tanárok és a csatlakozók.

hirdetés
hirdetés

A Tanítanék Mozgalom ultimátuma szerint még szerdáig van ideje Orbán Viktornak teljesíteni a követeléseket – bocsánatot kérni, és a „megfelelő” emberek bevonásával tárgyalásba kezdeni a tiltakozókkal -, különben jövő szerdán egy órára beszüntetik a munkát, és tüntetni fognak az iskolák előtt.

Korábban már a PDSZ is úgy nyilatkozott, mintha támogatnák a vadsztrájkot, és kitalálták, hogy lehetne legalizálni azt.

A pedagógusok a törvény szerint az állásukkal játszanak, ha engedély nélkül szüntetik be a munkát, azonban nem életszerű, hogy a résztvevő összes pedagógust komolyan szankcionálnák.

Komoly támogatottságot kapott a tanárlázadás múlthéten, amikor az összes nagyobb szakszervezeti tömörülés csatlakozott a tiltakozókhoz.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X