Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

A jogász szerint ki is rúghatják a sztrájkoló tanárokat

1

Az állásukkal játszanak a március 30-án sztrájkba lépő pedagógusok egy munkajogász szerint, azonban nehezen hihető, hogy több ezer tanárt kirúgjanak.

„Egyrészt fegyelmi eljárás indulhat velük szemben, másrészt mivel a foglalkoztatási jogviszony célja a munkáltató érdekében történő munkavégzés, ha az nem következik be, ha nem állok rendelkezésre, tehát a fő kötelezettségemet nem teljesítem, a munkáltató meg is szüntetheti a munkaviszonyt vagy a közalkalmazotti munkaviszonyt. Ez előfordulhat akkor is, ha a sztrájk jogellenes” – mondta Kéri Ádám munkajogász a Hír TV Magyarország élőben című műsorában.

hirdetés
hirdetés

Azt ugyanakkor nehéz elhinni, hogy ha sokan vesznek részt az akcióban, akkor tényleg élnek a jog adta lehetőségükkel a munkáltatók.

A Tanítanék Mozgalom kedden jelentett be egy „vadsztrájkot”, polgári engedetlenség keretében. Pukli István korábban elmondta, csaknem 1000 intézmény léphet sztrájkba március 30-án egy órára, ha nem érnek célt, akkor a következő héten már két órára, és így tovább.

Pukli 15-i beszédében azt követelte, hogy Orbán Viktor és Áder János kérjen bocsánatot. Orbán tegnap már világossá tette, hogy ez nem fog bekövetkezni.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (1)

kalkula

Ha pl. egy egész tanári kar, vagy legalább a harmada kiáll az épület elé, akkor mindenkit, vagy legalábbis annyi tanárt képtelenség kirúgni. Ha ezt több intézményben megteszik, akkor pláne nem. Egyébként nem csak tanárok hagyhatják abba a munkát, bárki.

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X