A jogász szerint ki is rúghatják a sztrájkoló tanárokat

1

Az állásukkal játszanak a március 30-án sztrájkba lépő pedagógusok egy munkajogász szerint, azonban nehezen hihető, hogy több ezer tanárt kirúgjanak.

„Egyrészt fegyelmi eljárás indulhat velük szemben, másrészt mivel a foglalkoztatási jogviszony célja a munkáltató érdekében történő munkavégzés, ha az nem következik be, ha nem állok rendelkezésre, tehát a fő kötelezettségemet nem teljesítem, a munkáltató meg is szüntetheti a munkaviszonyt vagy a közalkalmazotti munkaviszonyt. Ez előfordulhat akkor is, ha a sztrájk jogellenes” – mondta Kéri Ádám munkajogász a Hír TV Magyarország élőben című műsorában.

hirdetés
hirdetés

Azt ugyanakkor nehéz elhinni, hogy ha sokan vesznek részt az akcióban, akkor tényleg élnek a jog adta lehetőségükkel a munkáltatók.

A Tanítanék Mozgalom kedden jelentett be egy „vadsztrájkot”, polgári engedetlenség keretében. Pukli István korábban elmondta, csaknem 1000 intézmény léphet sztrájkba március 30-án egy órára, ha nem érnek célt, akkor a következő héten már két órára, és így tovább.

Pukli 15-i beszédében azt követelte, hogy Orbán Viktor és Áder János kérjen bocsánatot. Orbán tegnap már világossá tette, hogy ez nem fog bekövetkezni.

(x)

A nyelvvizsga, ahol nem változnak a követelmények

Ősszel több nyelvvizsgarendszer is a hazai és a nemzetközi elvárásokhoz igazította feladatait. Létezik azonban olyan nyelvvizsga…  Tovább »

Hozzászólások (1)

kalkula

Ha pl. egy egész tanári kar, vagy legalább a harmada kiáll az épület elé, akkor mindenkit, vagy legalábbis annyi tanárt képtelenség kirúgni. Ha ezt több intézményben megteszik, akkor pláne nem. Egyébként nem csak tanárok hagyhatják abba a munkát, bárki.

Új hozzászóláshirdetés

Idén érettségizel?

Iratkozz fel ÉRETTSÉGI-FELVÉTELI HÍRLEVELÜNKRE!

Iratkozz fel e-mail címeddel

vagy

Csatlakozz Facebookkal:

Szeretnék az eduline.hu-tól kereskedelmi célú tájékoztatókat kapni.

Már feliratkoztam »
Bezárás

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X