Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Kiszámolták: ennyien maradhattak otthon február 29-én

3

Több mint ezer komment alapján összesítés készült a február 29-i Nem leszek suliban program eredményéről.

Forrás: Facebook

A szervezők több mint 40 ezer diákról kaptak információt, akiknek csak a harmaduk volt jelen az iskolában a tiltakozás napján, 68 százalékuk sztrájkolt.

hirdetés
hirdetés

Ez országos viszonylatra vetítve döbbenetes eredményt mutat: az 1 millió 200 ezer diákból több mint 800 ezren maradtak otthon.

Persze kérdés, hogy lehet-e egy az egyben következtetni 1,2 millió diákra 40 ezer adatai alapján, de az biztos, hogy a szervezők számításait túlszárnyalta a résztvevők száma.

Pontos adatot talán a Klik tudna adni, de az intézményfenntartó minden híresztelés ellenére tagadja, hogy adatokat gyűjtött volna az otthon maradtak számáról.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (3)

Bogár Laci

A 8000000 szerintem is túlzás, de (tekintve, hogy az iskolások többsége kicsi, általános iskolás) az 50000 sem lebecsülendő.
Amúgy azt hogy érted, hogy pajzsként való felhasználás? A szülőket megtámadta az oktatási rendszer?

László Egri

Arra nem gondol senki, hogy a lassan 2 elé közelítő embereknek van önálló véleményük és szimpatizálnak a tanári karral?

Wolf Péter

A középiskolásokat is beleértve, kis hazánkban 1 230000 diák van.Ebből max 40-50 ezer maradt otthon.És közben apró influenzajárvány is segítette a statisztikát.Az, hogy 30-40000 otthonmaradottból 800000 -et faragjanak, messze a vágyálmaik képzelgéseit tükrözi a nagyon civil szülőknek.Amúgy meg a gyerekek pajzsként való felhasználása az aljasság fogalmát mélyen kimerítei.

Új hozzászóláshirdetés

Felsőoktatás hirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X