Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Furcsa logika alapján jön ki a tanárok állítólagos 18 százalékos bérkövetelése

Egy kissé kifacsart logikával emleget a kormány 18 százalékos béremelési követelést, amikor a pedagógusok tiltakozásáról beszél. Ez valahogy úgy jön ki, hogy a tanároknak kevesebb időt kéne az iskolában tölteniük, és így egy órára nagyobb bér jutna.

Forrás: flickr.com

Már Orbán Viktor is 18 százalékos béremelési követelésről beszélt tegnap a parlamentben, ám akkor még nem igazán lehetett tudni, hogy ez a szám honnan is jön. Az oktatási államtitkár azonban egy tegnapi sajtótájékoztatón elárulta, hogyan számolták ki.

hirdetés
hirdetés

Palkovics László arról beszélt, hogy a pedagógusok sztrájkbizottsága által megfogalmazott 25 pontból három - a kötelező óraszámok, az órakedvezmény visszaállítása és a minőségi munkavégzésért járó pótlék - összesen mintegy 18 százalékos bérnövekményt jelentene. Kérdésre válaszolva azt mondta, ha meghívják őket a civil közoktatási platformra, akkor megfontolják, elmennek-e.

Azonban a kötelező óraszámok csökkentése és az órakedvezmények visszaállítása nem terhelné a költségvetést, hiszen mindössze több, szabadon felhasználható időt kapnának a tanárok.

Egyébként nem a bérkérdés a legfontosabb a tanárok követelései között, sőt, még csak a legtöbbet említett problémák közt sincs a tanárok fizetése, amiről itt írtunk bővebben. Az oktatást segítők bérrendezése azonban tényleg felmerült, kérdésünkre Palkovics ezt nem utasította el.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X