Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Furcsa logika alapján jön ki a tanárok állítólagos 18 százalékos bérkövetelése

Egy kissé kifacsart logikával emleget a kormány 18 százalékos béremelési követelést, amikor a pedagógusok tiltakozásáról beszél. Ez valahogy úgy jön ki, hogy a tanároknak kevesebb időt kéne az iskolában tölteniük, és így egy órára nagyobb bér jutna.

Forrás: flickr.com

Már Orbán Viktor is 18 százalékos béremelési követelésről beszélt tegnap a parlamentben, ám akkor még nem igazán lehetett tudni, hogy ez a szám honnan is jön. Az oktatási államtitkár azonban egy tegnapi sajtótájékoztatón elárulta, hogyan számolták ki.

hirdetés
hirdetés

Palkovics László arról beszélt, hogy a pedagógusok sztrájkbizottsága által megfogalmazott 25 pontból három - a kötelező óraszámok, az órakedvezmény visszaállítása és a minőségi munkavégzésért járó pótlék - összesen mintegy 18 százalékos bérnövekményt jelentene. Kérdésre válaszolva azt mondta, ha meghívják őket a civil közoktatási platformra, akkor megfontolják, elmennek-e.

Azonban a kötelező óraszámok csökkentése és az órakedvezmények visszaállítása nem terhelné a költségvetést, hiszen mindössze több, szabadon felhasználható időt kapnának a tanárok.

Egyébként nem a bérkérdés a legfontosabb a tanárok követelései között, sőt, még csak a legtöbbet említett problémák közt sincs a tanárok fizetése, amiről itt írtunk bővebben. Az oktatást segítők bérrendezése azonban tényleg felmerült, kérdésünkre Palkovics ezt nem utasította el.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X