Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Középiskolai felvételi: ezzel a keresővel az összes infót megtaláljátok az iskolákról

Már elérhető az a keresőprogram, amelynek segítségével letölthetitek a kiválasztott középfokú iskolák felvételi tájékoztatóit, és megnézhetitek a középiskolák által meghirdetett tanulmányi területeket.

Forrás: Túry Gergely
A programot itt találjátok - intézménynév, település, képzéstípus és tanulmányi terület alapján is böngészhettek.

Az Oktatási Hivatal arra azonban külön felhívja a figyelmet, hogy a leírások "kizárólag a középfokú iskolai képzések legfontosabb – jellemzően a felvételi eljárásra vonatkozó – információit tartalmazzák, és nem nyújtanak teljes körű felvilágosítást a képzés egészéről, nem helyettesítik sem a középfokú iskolák felvételi tájékoztatójának megismerését, sem a további tájékozódást".

hirdetés
hirdetés

Azt is kiemelik, hogy "a szakgimnáziumi tanulmányi területek szövegében kizárólag az érettségi vizsga keretében megszerezhető szakképesítések jelennek meg. A szakképző intézményeknek az érettségi vizsga, valamint a szakképzési évfolyamok után megszerezhető szakképzési kínálatát keressék az intézmények felvételi tájékoztatójában".

A középiskolai felvételiről szóló legfrissebb cikkeinket itt találjátok.

Ilyen lesz az idei középiskolai felvételi: a legfontosabb dátumok és határidők

hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Felsőoktatás hirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

HVG Állásbörze hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X