Fütyült a levelükre a Klik? Országos akciót indítanának a Hermanosok

1

Nem kaptak választ sem a Kliktől, sem pedig az államtitkárságtól, ezért tették közzé levelüket a Herman Ottó Gimnázium dolgozói. Az intézmény közalkalmazotti tanácsának elnöke szerint országossá nőhet a miskolci iskola akciója.

 

Forrás: pixabay.com
hirdetés
hirdetés

Nagyon sok támogató e-mail és telefon érkezett a Herman Ottó Gimnázium közalkalmazotti tanácsának elnökéhez, Pilz Olivérhez, miután közzétette a boon.hu még novemberben keltezett elkeseredett levelüket.

A levélről mi is írtunk, ebben rengeteg problémát sorol fel a tantestület. Pilz most a lapnak elmondta, sem a Klik elnökétől, sem pedig a köznevelési államtitkárságtól nem kaptak választ.

„Az egyik kereskedelmi televízióban annyit üzent nekünk Czunyiné dr. Bertalan Judit köznevelési államtitkár, hogy miért nem fordultunk a problémákkal a fenntartóhoz, és hogy a pedagógusok béremelést kapnak. Számunkra azonban ez a válasz értelmezhetetlen, hisz egyrészt elsőként a fenntartóhoz fordultunk, másrészt pedig nem magunknak kértünk pénzt, hanem az oktatás megfelelő finanszírozására. Hogy legyen az iskolákban tisztasági festés, a tornateremben labda, a laborban pedig kísérleti eszközök” – idézi a lap Pilzet.

A levelet az iskola Facebook-oldalán is közzétették, illetve a Tanítanék oldalon várják a többi iskola oktatással kapcsolatos észrevételeit.

Az elnök elmondta, elindult egy szélesebb összefogás, szerveződik egy városi szintű közalkalmazotti tanács, ami akár országos méreteket is ölthet.

(x)

A nyelvvizsga, ahol nem változnak a követelmények

Ősszel több nyelvvizsgarendszer is a hazai és a nemzetközi elvárásokhoz igazította feladatait. Létezik azonban olyan nyelvvizsga…  Tovább »

Hozzászólások (1)

Györfi Éva

Pedagógusok! Fogjatok össze! Mozgosítsátok egymást! Legyetek egységesek!

Új hozzászóláshirdetés

Idén érettségizel?

Iratkozz fel ÉRETTSÉGI-FELVÉTELI HÍRLEVELÜNKRE!

Iratkozz fel e-mail címeddel

vagy

Csatlakozz Facebookkal:

Szeretnék az eduline.hu-tól kereskedelmi célú tájékoztatókat kapni.

Már feliratkoztam »
Bezárás

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X