Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Fütyült a levelükre a Klik? Országos akciót indítanának a Hermanosok

1

Nem kaptak választ sem a Kliktől, sem pedig az államtitkárságtól, ezért tették közzé levelüket a Herman Ottó Gimnázium dolgozói. Az intézmény közalkalmazotti tanácsának elnöke szerint országossá nőhet a miskolci iskola akciója.

 

Forrás: pixabay.com
hirdetés
hirdetés

Nagyon sok támogató e-mail és telefon érkezett a Herman Ottó Gimnázium közalkalmazotti tanácsának elnökéhez, Pilz Olivérhez, miután közzétette a boon.hu még novemberben keltezett elkeseredett levelüket.

A levélről mi is írtunk, ebben rengeteg problémát sorol fel a tantestület. Pilz most a lapnak elmondta, sem a Klik elnökétől, sem pedig a köznevelési államtitkárságtól nem kaptak választ.

„Az egyik kereskedelmi televízióban annyit üzent nekünk Czunyiné dr. Bertalan Judit köznevelési államtitkár, hogy miért nem fordultunk a problémákkal a fenntartóhoz, és hogy a pedagógusok béremelést kapnak. Számunkra azonban ez a válasz értelmezhetetlen, hisz egyrészt elsőként a fenntartóhoz fordultunk, másrészt pedig nem magunknak kértünk pénzt, hanem az oktatás megfelelő finanszírozására. Hogy legyen az iskolákban tisztasági festés, a tornateremben labda, a laborban pedig kísérleti eszközök” – idézi a lap Pilzet.

A levelet az iskola Facebook-oldalán is közzétették, illetve a Tanítanék oldalon várják a többi iskola oktatással kapcsolatos észrevételeit.

Az elnök elmondta, elindult egy szélesebb összefogás, szerveződik egy városi szintű közalkalmazotti tanács, ami akár országos méreteket is ölthet.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (1)

Györfi Éva

Pedagógusok! Fogjatok össze! Mozgosítsátok egymást! Legyetek egységesek!

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X