Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

A szegény gyerekekre sincs pénz: a Klik adósságának újabb áldozatai

Veszélyben van a szegény gyerekeket segítő Arany János Tehetséggondozó Program? Az ok természetesen pénzhiány.

Forrás: Shutterstock
December 10-én fordultak levélben Orbán Viktorhoz a programban résztvevő iskolák igazgatói azzal, hogy a helyzetük tarthatatlan. A levél szerint a szükséges forrást csak csepegteti a Klik, jelentős csúszások fordulnak elő.

Több helyen már július óta csúsztak a kifizetések, emiatt pedig számlákat és pedagógusokat sem tudnak rendesen fizetni.

hirdetés
hirdetés

A vs.hu beszélt is az érintettekkel. Egy névtelenséget kérő igazgató elmondta a lapnak, hogy a régi kapcsolataik elenyésznek, mivel képtelenek fizetni, így az eddigi partnerek – mint például iskolabuszosok – szóba sem állnak velük.

Kapcsolódó cikkeink

Komoly adósságot halmozott fel a Klik

Perli a Kliket a dombóvári önkormányzat

Sok önkormányzat inkább visszakéri az iskolákat a Kliktől

Az intézményvezető a portálnak elmondta, csak a pedagógusok elkötelezettsége menti néha a helyzetet, de így is sokkal kevesebb dolgot tudnak megvalósítani, mint amennyire szükség lenne. A lap beszélt olyan diákokkal, akiknek tanulmányi kirándulásuk vagy éppen nyelvvizsgájuk maradt el a pénzhiány miatt. Márpedig a hátrányos helyzetű gyerekek szülei nem biztos, hogy megengedhetik maguknak azt, hogy a nyelvvizsga díját befizessék – de hát pont ez lenne a program célja.

Egy vezető elárulta, hogy egyes rendezvényekre csak akkor tudnak utazni, ha a szervező és a fenntartó (Klik) külön meg tud egyezni. Hogy később kifizeti-e a számlát a fenntartó, azt gyakran csak a szervezők visszajelzéséből tudják meg. A lap által megszólítottak egyike szerint egyértelmű, hogy a Klik adósságállománya a felelős.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X