Több miskolci középiskolában is a tiltakozás mellett dönthetnek

Egy másik középiskola tantestülete is csatlakozott a Hermanosokhoz, és a héten több másik miskolci intézményben hozhatnak hasonló döntést. Formálódik az országos hálózat is.

Forrás: pixabay.com

Eddig az Független Diákparlament és a Magyartanárok Egyesülete vállalt névvel szolidaritást a Herman Ottó Gimnázium tantestületével. Nemrég azonban a szintén miskolci Földes Ferenc Gimnázium tantestülete is a kiállás mellett döntött.

hirdetés
hirdetés

A boon.hu szerint az erről döntő szavazást a Földes közalkalmazotti tanácsa kezdeményezte. A lap szerint a tantestület négyötöde a csatlakozás mellett volt. A héten valószínűleg több másik miskolci intézményben hasonlóan dönthetnek.

A borsodi megyeszékhelyen már formálódik a Közalkalmazotti Tanácsok Szövetsége, melyet a szervezők országos hálózattá alakítanának. Egy ilyen országos szervezet kezdeményezhetne tárgyalásokat a kormánnyal.

Mint korábban megírtuk, a Herman Ottó Gimnázium tantestülete még novemberben írt a Kliknek és az EMMI-nek egy levelet arról, hogy milyen helyzetet teremtett az elmúlt évek oktatáspolitikája. Miután nem kaptak választ, múlt héten nyilvánosságra hozták a levél tartalmát.

(x)

Sprechen Sie Deutsch?

A budapesti Osztrák Intézet intenzív nyári német nyelvtanfolyamokat indít, amelyek az ÖSD német nyelvvizsgára is felkészítenek.  Tovább »

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Idén érettségizel?

Iratkozz fel ÉRETTSÉGI-FELVÉTELI HÍRLEVELÜNKRE!

Iratkozz fel e-mail címeddel

vagy

Csatlakozz Facebookkal:

Szeretnék az eduline.hu-tól kereskedelmi célú tájékoztatókat kapni.

Már feliratkoztam »
Bezárás

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X