Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Ilyenek lesznek az óraszámok az új kerettantervek bevezetése után

5

2013 szeptemberében új kerettantervek alapján kell elkezdeni az oktatást az első, az ötödik és a kilencedik évfolyamon - összegyűjtöttük, milyen tantárgyakat fognak tanulni a diákok, és mekkora óraszámban.

Általános iskola

Forrás: Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet
hirdetés
hirdetés
Forrás: Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet
Szakközépiskola
Forrás: Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet

Gimnázium

Forrás: Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet

A kerettantervekről szóló korábbi cikkeinket itt találjátok, a tanterveket pedig innen tölthetitek le. A kötelező órákon felül tíz százaléknyi szabad idősávot kapnak az iskolák.
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (5)

mamcsika1960

Akkor az hogy lehet, hogy kis általános iskolás elsősnek heti 27 órája van? Sima, falusi általános iskolában! Ez borzasztóan sok egy ilyen kisgyereknek! Szeretném, ha valaki válaszolna erre! :(

Tamássy Györgyi

Nem értem a cikket, miért kell téves infót közölni, amikor a szövegben már nem utalnak a 9. osztályra - ki kéne javítani! Középfokon csak választható hittan van, és a 11. évfolyamon kötelező heti egy óra etika.

Hi Zsanett

Szabó Petra! Egyetértek veled, az összevont osztályokról mindig megfeledkeznek! Holott most már néhány gyerek esetén is indítható iskola, de másban semmiben nem támogatják ezt a rendszert. Se tankönyvvel, se egyéb technikákkal (Mint régen), és még a 2000-es Kerettanterv idején legalább ajánlás volt az összevont osztályok óratervére, most semmi! Egyenlőre a Tankerületek sem tudnak erre válaszolni! Holott határidő meg itt van!

Alasseo

Régóta furdal a kíváncsiság, hogy az Eduline vajon milyen megfontolásból hagyja ki állandóan, minden közoktatással kapcsolatos összegző cikkei közül a hat- és nyolcosztályos gimnáziumokat. Természetesen ezen iskolatípusok most is kimaradtak az összegzésből, a teljesség érdekében csak megemlíteném...

Szabó Petra

Valaki esetleg tudna összevont osztályra is valami hasonló táblázattal szolgálni? Vagy az összevont osztályokról megint megfeledkeztek???

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X