A következő tanévben már kilenc évfolyamon kell a 2013-ban bevezetett kerettantervek szerint tanítani.  Tovább »

Hány órában tanulnak magyart, idegen nyelveket, biológiát vagy informatikát a hatosztályos gimnáziumba járók?  Tovább »

Milyen tárgyakat, és milyen óraszámban tanulnak azok a következő tanévben, akik már az ötödik osztálytól gimibe mentek?  Tovább »

Milyen a közismereti és a szakmai tárgyak aránya a szakiskolákban? Hány órában tanulnak társadalom- vagy természetismeretet a diákok? Íme, az óraterv.  Tovább »

(x)

Új név, változatlan értékek a Budapesti Metropolitan Főiskolán

A volt Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola hallgatói szeptemberben már a nevében megújult Metropolitan Főiskolán kezdik meg a tanévet.  Tovább »

Hetente hány magyar- és matekórájuk lesz szeptembertől a szakközépiskolásoknak? Mi a helyzet az idegen nyelvekkel, a tesivel és a szakmai tárgyakkal?  Tovább »

Szakiskolák tesztelték a Liga Szakszervezetek által kidolgozott Munkavállalói ismeretek című tananyagot, amely később bekerül a szakoktatás...  Tovább »

Milyen tantárgyakat, és milyen óraszámban tanulnak majd azok, akik gimisek lesznek a következő tanévben?  Tovább »

A 2015/2016-os tanévben már az általános és a középiskola összes évfolyamának heti öt testnevelésórája lesz, tornaterem viszont egyáltalán nincs...  Tovább »

Hány órában tanulnak majd magyart, idegen nyelveket, és hány tesiórájuk lesz a következő tanévben az 5-8. osztályba járó általános iskolásoknak?  Tovább »

Milyen óraszámban tanulnak majd magyart vagy erkölcstant az általános iskola alsó tagozatába járók? Hány tesiórájuk lesz?  Tovább »

Kevesebb mint egy hónap múlva kezdődik az oktatás az általános és középiskolákban. Íme, a legfontosabb tudnivalók a tanévkezdéshez.  Tovább »

Milyen tárgyakat tanulnak az általános iskolások, és milyen óraszámban? Újabb olvasói kérdésre válaszoltunk.  Tovább »

Hány órában tanulnak idegen nyelvet, matekot vagy magyart a szakiskolások? Milyen tantárgyakat oktatnak a szakiskolákban?  Tovább »

Már hat osztályban kell az új kerettantervek szerint tanítani, kísérleti jelleggel bevezetik az új, állami tankönyveket, több diák tesizik mindennap...  Tovább »

Milyenek lesznek az óraszámok a 2014/2015-ös tanévben?  Tovább »

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X