Egyelőre átszervezésekkel igyekeznek megoldani, hogy a természettudományos tantárgyak csökkentése miatt ne legyenek elbocsátások, de így is beindult...  Tovább »

Az új szakgimnáziumi tanterv miatt alaposan meg kell fontolni, hogy melyik intézménybe és képzésre jelentkezel.  Tovább »

Megjelent a kerettantervekre vonatkozó miniszteri rendelet módosítása a Magyar Közlöny csütörtöki számában. Egy héttel az iskolakezdés előtt.  Tovább »

Bár csak fokozatosan fognak megjelenni a segédanyagok az új komplex természettudomány tantárgy esetében, azt digitálisan terjesztik majd, így a...  Tovább »

(x)

A nyelvvizsga, ahol nem változnak a követelmények

Ősszel több nyelvvizsgarendszer is a hazai és a nemzetközi elvárásokhoz igazította feladatait. Létezik azonban olyan nyelvvizsga…  Tovább »

A szakgimnáziumok pontos tanterv hiányában bizonytalansággal várják a tanévet, a Pedagógus Szakszerveze attól tart, hogy tanárok vesztik majd el az...  Tovább »

A komplex természettudomány néven szeptemberben induló tárgy a lecsökkent óraszámú többi tárgyat hivatott pótolni, hogy egy-egy jelenséget...  Tovább »

Palkovics László oktatási államtitkár azt mondta, hogy a kormány háttérintézete kidolgozza augusztus közepére a következő tanév tanmeneteit.  Tovább »

Továbbra sem készíttette el a kormány a szakgimnáziumok szakmai és közismereti óratervét, de ha meg is érkezik, a helyi óratervekre nem lesz idő...  Tovább »

A Tankönyvesek Országos Szakmai Egyesülete ugyan egyetért azzal a kormányzati szándékkal, hogy enyhítenék a diákok terheit a tananyag szeptemberi...  Tovább »

Furcsa ilyet állítani, de gyakorlatilag bármit megváltoztathat a tanár az óraszámon kívül, ami nincs megszabva követelményként a Nemzeti...  Tovább »

Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet javaslatai alapján el lehet térni a Nemzeti Alaptantervtől és a kerettantervben meghatározottaktól.  Tovább »

Ősztől a szakgimnáziumot megkezdők számára eljöhet a vendéghallgatói ingázás ideje, ha később más tárgyból szeretnének érettségit tenni- derül ki...  Tovább »

Az új szakgimnáziumi kerettanerv csak most esett át a szakmai szervezetek véleményezésén, ezért végső formába sem öntötték még, a szakképzési még el...  Tovább »

A közoktatási rendszer megváltoztatását és újraépítését sürgeti a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete.  Tovább »

Nemcsak a tanárok és a szülők állnak ki a miskolci Herman Ottó Gimnázium kezdeményezése mellett, hanem már a diákok is. A Budapest XIV.  Tovább »

hirdetés

Idén érettségizel?

Iratkozz fel ÉRETTSÉGI-FELVÉTELI HÍRLEVELÜNKRE!

Iratkozz fel e-mail címeddel

vagy

Csatlakozz Facebookkal:

Szeretnék az eduline.hu-tól kereskedelmi célú tájékoztatókat kapni.

Már feliratkoztam »
Bezárás

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X