A szakmai és civil szervezetekkel folytatott egyeztetések és vélemények alapján kiegészülnek a kerettantervek, a...  Tovább »

A szakmai és civil szervezetekkel folytatott egyeztetések és vélemények alapján kiegészülnek a kerettantervek.  Tovább »

A Történelemtanárok Egylete (TTE) azt szorgalmazza, hogy a tanév végén szakmai szervezetek bevonásával vizsgálják...  Tovább »

Tizenegy "alternatív" kerettantervet hagyott jóvá az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi), saját tanterv alapján...  Tovább »

Milyen tárgyakat tanulnak a 2013/2014-es tanévtől a kilencedikes gimnazisták? Hány tanórájuk van hetente? Újabb olvasói kérdésre válaszoltunk.  Tovább »

Magyarországon megszűnt a tanszabadság, a pedagógusok szakmai önállósága - írja az eduline-nak eljuttatott...  Tovább »

Halálos bűnnek nevezi a homoszexualitást az egyik, 4. osztályosoknak szóló katolikus hittankönyv.  Tovább »

A 2013/14-es tanévtől már a 6. évfolyamtól hosszabb lesz a gyerekek „munkaideje”, mint a felnőtteké, a 10.  Tovább »

A szakképzés, a felnőttképzés Magyarország jövőjének meghatározója - mondta Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági...  Tovább »

Összegyűjtöttük azokat a tanórákat, amelyekre 2013-tól minden diáknak járnia kell.  Tovább »

Szeptembertől felmenő rendszerben, az első, az ötödik és a kilencedik évfolyamon vezetik be az új kerettanterveket.  Tovább »

Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet olyan "érthető nyelvezetű" tankönyvet fejlesztett ki a szakiskolai diákoknak, amelyből a magyartól a...  Tovább »

Új tantárgyakat vezetnek be szeptembertől az első, ötödik és kilencedik évfolyamon, felmenő rendszerben.  Tovább »

Akkor is minden nap kell testnevelésre járni, ha versenyszerűen sportoltok? Mely évfolyamokon vezetik be szeptembertől a heti öt tesiórát?  Tovább »

Milyen évfolyamokon vezetik be az erkölcstan- és a hittanoktatást szeptemberben? Újabb olvasói kérdésre válaszoltunk.  Tovább »

Idén érettségizel?

Iratkozz fel ÉRETTSÉGI-FELVÉTELI HÍRLEVELÜNKRE!

Iratkozz fel e-mail címeddel

vagy

Csatlakozz Facebookkal:

Már feliratkoztam »
Bezárás

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X