Miből és hány órát kell megtartani egy héten az alsósoknak?  Tovább »

Új, a digitális kompetenciák fejlesztését támogató informatikai kerettantervet készített az Informatikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ), amelyet...  Tovább »

hirdetés
hirdetés

A kormány koncepciója szerint az iskolák udvarán is lőtereket lehetne kialakítani, tesiórán pedig kerepelhetnének a fegyverek.  Tovább »

Ludvig Zsolt, a magyar szövetség (MRSZ) főtitkára az M4 Sport pénteki Sportreggeli című műsorában elmondta, hogy a...  Tovább »

hirdetés
hirdetés

Nincs hely az alternatív iskolákban, de egyháziba nem szeretné íratni a gyerekét? Könnyen lehet tanulócsoportos vagy magántanuló, némi utánajárással.  Tovább »

A Történelemtanárok Egylete által összehívott konferencia a jelenlegi kormányzati lépésekhez képest radikális változtatásokat sürget.  Tovább »

A korábban ígért 2018-as módosítás helyett több időt szánnának a változtatásra. Addig is marad a leterheltség.  Tovább »

A komplex természettudomány tanításában a tanároknak kellett rögtönözniük, ugyanis csak a nyár végén értesültek róla, hogy nagyjából mit kellene...  Tovább »

Az Informatika-Számítástechnika Tanárok Egyesülete száz iskoláról tud, ahol nincs elég informatikatanár, ezért valahol csak szabálytalan...  Tovább »

Egyelőre átszervezésekkel igyekeznek megoldani, hogy a természettudományos tantárgyak csökkentése miatt ne legyenek elbocsátások, de így is beindult...  Tovább »

Az új szakgimnáziumi tanterv miatt alaposan meg kell fontolni, hogy melyik intézménybe és képzésre jelentkezel.  Tovább »

Megjelent a kerettantervekre vonatkozó miniszteri rendelet módosítása a Magyar Közlöny csütörtöki számában. Egy héttel az iskolakezdés előtt.  Tovább »

Bár csak fokozatosan fognak megjelenni a segédanyagok az új komplex természettudomány tantárgy esetében, azt digitálisan terjesztik majd, így a...  Tovább »

A szakgimnáziumok pontos tanterv hiányában bizonytalansággal várják a tanévet, a Pedagógus Szakszerveze attól tart, hogy tanárok vesztik majd el az...  Tovább »

A komplex természettudomány néven szeptemberben induló tárgy a lecsökkent óraszámú többi tárgyat hivatott pótolni, hogy egy-egy jelenséget...  Tovább »

hirdetés