Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet javaslatai alapján el lehet térni a Nemzeti Alaptantervtől és a kerettantervben meghatározottaktól.  Tovább »

Ősztől a szakgimnáziumot megkezdők számára eljöhet a vendéghallgatói ingázás ideje, ha később más tárgyból szeretnének érettségit tenni- derül ki...  Tovább »

Az új szakgimnáziumi kerettanerv csak most esett át a szakmai szervezetek véleményezésén, ezért végső formába sem öntötték még, a szakképzési még el...  Tovább »

A közoktatási rendszer megváltoztatását és újraépítését sürgeti a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete.  Tovább »

(x)

Hogyan lehetsz egyetemista, ha nincs 280 pontod?

A Metropolitan Egyetem lehetőséget kínál számodra, hogy ősztől Te is diplomát adó képzésben tanulhass. Akkor is, ha nincs 280 pontod. Tudj meg többet!  Tovább »

Nemcsak a tanárok és a szülők állnak ki a miskolci Herman Ottó Gimnázium kezdeményezése mellett, hanem már a diákok is. A Budapest XIV.  Tovább »

Csökkenteni kellene a tananyagot a tanárok szerint, mert nem tudnak mindent beleerőszakolni egy napba.  Tovább »

A magyarok pénzügyi ismeretei nem mutatnak túl rózsás képet, és ezt a kormány is látja.  Tovább »

Össztársadalmi érdek a pénzügyi műveltség fejlesztése, mert a racionális alapokon nyugvó egyéni és vállalati döntések hozzájárulnak a nemzetgazdaság...  Tovább »

A labdarúgás is bekerülne az általános és középiskolai tanterve Balog Zoltán tervezete szerint.  Tovább »

A következő tanévben már kilenc évfolyamon kell a 2013-ban bevezetett kerettantervek szerint tanítani.  Tovább »

Hány órában tanulnak magyart, idegen nyelveket, biológiát vagy informatikát a hatosztályos gimnáziumba járók?  Tovább »

Milyen tárgyakat, és milyen óraszámban tanulnak azok a következő tanévben, akik már az ötödik osztálytól gimibe mentek?  Tovább »

Milyen a közismereti és a szakmai tárgyak aránya a szakiskolákban? Hány órában tanulnak társadalom- vagy természetismeretet a diákok? Íme, az óraterv.  Tovább »

Hetente hány magyar- és matekórájuk lesz szeptembertől a szakközépiskolásoknak? Mi a helyzet az idegen nyelvekkel, a tesivel és a szakmai tárgyakkal?  Tovább »

Szakiskolák tesztelték a Liga Szakszervezetek által kidolgozott Munkavállalói ismeretek című tananyagot, amely később bekerül a szakoktatás...  Tovább »

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X