szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Még februárban írtunk róla, hogy hiányosan ugyan, de megjelentek a kerettantervek, amiket 2020. szeptember 1-jétől felmenő rendszerben vezetnének be. Most újabb elemekkel bővült a lista.

Az Oktatási Hivatal oldalán már elérhető az összes kerettanterv - illetve azok egy-egy része, ugyanis a sajátos nevelési igényű tanulók oktatásához kapcsolódó kerettantervek továbbra is hiányosak. Ezzel szemben az összes dokumentum felkerült az irányelvek és alapprogramok menüpont alá, és elérhető a nemzetiségi oktatáshoz kapcsolódó kerettantervek mindegyike, illetve az Arany János Tehetséggondozó Program, a nyelvi előkészítő évfolyamok és sportiskolai nevelés-oktatás kerettantervek is. Valamint megnézheteitek a szakképzéshez készült kerettanterveket is.

Továbbá már februártól megnézhető az általános iskolás alsós kerettanterv, a felső kerettanterve, illetve megjelent a gimnáziumi kerettanterv is, azt itt olvashatjátok el. 

A tervek szerint ezeket 2020. szeptember 1-jétől felmenő rendszerben (1., 5., 9. évfolyamokon, valamint a 6 évfolyamos gimnáziumok 7. évfolyamán) vezetnének be, illetve ezek a kerettantervek, amiket annyira vártunk, hiszen az új NAT alapján készültek.

A jogszabály alapján az iskola a pedagógiai programjának részeként a miniszter által kiadott kerettanterveket kiegészítve helyi tantervet készít. A helyi tantervben azonban meg kell nevezni az alapjául szolgáló kerettanterveket.

Az emelt szintű érettségi vizsgára való felkészítéshez a részletes érettségi vizsgakövetelmények az irányadóak, ezekhez egyetlen tantárgyból sem készült kerettanterv - írják.

Nincs tömeges igény az iskolák újranyitása iránt a miniszterelnök szerint

Vajon akkor kinyitnak még a magyar iskolák a nyári szünet előtt?

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!