A Történelemtanárok Egylete (TTE) azt szorgalmazza, hogy a tanév végén szakmai szervezetek bevonásával vizsgálják...  Tovább »

Tizenegy "alternatív" kerettantervet hagyott jóvá az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi), saját tanterv alapján...  Tovább »

hirdetés
hirdetés

Milyen tárgyakat tanulnak a 2013/2014-es tanévtől a kilencedikes gimnazisták? Hány tanórájuk van hetente? Újabb olvasói kérdésre válaszoltunk.  Tovább »

Magyarországon megszűnt a tanszabadság, a pedagógusok szakmai önállósága - írja az eduline-nak eljuttatott...  Tovább »

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Halálos bűnnek nevezi a homoszexualitást az egyik, 4. osztályosoknak szóló katolikus hittankönyv.  Tovább »

A 2013/14-es tanévtől már a 6. évfolyamtól hosszabb lesz a gyerekek „munkaideje”, mint a felnőtteké, a 10.  Tovább »

Összegyűjtöttük azokat a tanórákat, amelyekre 2013-tól minden diáknak járnia kell.  Tovább »

Szeptembertől felmenő rendszerben, az első, az ötödik és a kilencedik évfolyamon vezetik be az új kerettanterveket.  Tovább »

Új tantárgyakat vezetnek be szeptembertől az első, ötödik és kilencedik évfolyamon, felmenő rendszerben.  Tovább »

Akkor is minden nap kell testnevelésre járni, ha versenyszerűen sportoltok? Mely évfolyamokon vezetik be szeptembertől a heti öt tesiórát?  Tovább »

Milyen évfolyamokon vezetik be az erkölcstan- és a hittanoktatást szeptemberben? Újabb olvasói kérdésre válaszoltunk.  Tovább »

Óránként 4-5 ezer forintba kerül a lovaglás, a kormány mégis azt szeretné, ha az iskolások kosárlabda helyett a...  Tovább »

A köznevelési államtitkár alapvetően elégedett a most záruló tanévvel, az új köznevelési törvényhez kapcsolódó legtöbb fontos jogszabály elkészült.  Tovább »

A Nemzeti alaptanterv részeként szeptembertől évente legalább egy színházi előadást nézhetnek meg ingyenesen a diákok.  Tovább »

Arra senki nem fog egyest kapni, ha nem ért egyet az erkölcstanárral, de az alapfogalmakat azért meg kell tanulni - derült ki a csütörtökön tartott...  Tovább »

hirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X