Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Csúnya vége lett a Facebookon meghirdetett bulinak

1

Ezentúl kétszer is meg kell gondolnia az egyik Los Angeles-i oktatási körzet tanárainak, hogy mit írnak ki a Facebook üzenőfalukra. Egy új jogszabály szerint minden eddiginél alaposabb ellenőrzésre számíthatnak a facebookozó és twitterező tanárok – számolt be a Huffington Post.

Forrás: Végel Dániel
hirdetés
hirdetés

„Az iskolakerület fenntartja magának a jogot, hogy ellenőrizze a felnőtt alkalmazottak online tevékenységét, és lemásolja, valamint indokolt esetben törölje a bejegyzéseiket, üzeneteiket” – olvasható a jogszabályban, amely két hónapja lépett életbe.

Eddig nem volt szükség arra, hogy rendre intsék a pedagógusokat, az utóbbi időben azonban több eset is indokolta a fokozottabb ellenőrzés bevezetését. Egy évvel ezelőtt egy középiskolai tanárnő kövérnek nevezte egyik tanítványát a Facebookon, és a bejegyzéshez – a szülőknek szánt üzenetként – azt is hozzátette, hogy – „be kellene fejezni a gyerekek fenekének hizlalását”.

Nem csak az Egyesült Államokban fordul elő, hogy a tanárok kínos bejegyzéseket tesznek közzé a közösségi oldalakon. Észak-Angliában például nemrég egy iskolaigazgató keveredett botrányba, amiért lenézően nyilatkozott az intézménybe járó diákok és szüleik vásárlási szokásairól, és ostobának nevezte őket. Hogy mit szóltak mindehhez a szülők, arról itt olvashatsz bővebben.

Nemrég egy ötvenéves brit tanárnő is lebukott, amikor a Facebookon bulizni hívta extanítványait, azt bizonygatva, hogy ő egy laza, káromkodós hölgy, aki a szexjátékokat sem veti meg. Az esetről itt olvashatsz bővebben.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (1)

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X