Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Csúnya vége lett a Facebookon meghirdetett bulinak

1

Ezentúl kétszer is meg kell gondolnia az egyik Los Angeles-i oktatási körzet tanárainak, hogy mit írnak ki a Facebook üzenőfalukra. Egy új jogszabály szerint minden eddiginél alaposabb ellenőrzésre számíthatnak a facebookozó és twitterező tanárok – számolt be a Huffington Post.

Forrás: Végel Dániel
hirdetés

„Az iskolakerület fenntartja magának a jogot, hogy ellenőrizze a felnőtt alkalmazottak online tevékenységét, és lemásolja, valamint indokolt esetben törölje a bejegyzéseiket, üzeneteiket” – olvasható a jogszabályban, amely két hónapja lépett életbe.

Eddig nem volt szükség arra, hogy rendre intsék a pedagógusokat, az utóbbi időben azonban több eset is indokolta a fokozottabb ellenőrzés bevezetését. Egy évvel ezelőtt egy középiskolai tanárnő kövérnek nevezte egyik tanítványát a Facebookon, és a bejegyzéshez – a szülőknek szánt üzenetként – azt is hozzátette, hogy – „be kellene fejezni a gyerekek fenekének hizlalását”.

Nem csak az Egyesült Államokban fordul elő, hogy a tanárok kínos bejegyzéseket tesznek közzé a közösségi oldalakon. Észak-Angliában például nemrég egy iskolaigazgató keveredett botrányba, amiért lenézően nyilatkozott az intézménybe járó diákok és szüleik vásárlási szokásairól, és ostobának nevezte őket. Hogy mit szóltak mindehhez a szülők, arról itt olvashatsz bővebben.

Nemrég egy ötvenéves brit tanárnő is lebukott, amikor a Facebookon bulizni hívta extanítványait, azt bizonygatva, hogy ő egy laza, káromkodós hölgy, aki a szexjátékokat sem veti meg. Az esetről itt olvashatsz bővebben.

(x)

Gyűjts élményeket is az ötösök mellé!

Emlékezetessé akarod tenni hallgatói éveidet? Az iskolapadban megszerzett tudás mellett élményekre, igazi tapasztalatokra is vágysz?  Tovább »

Hozzászólások (1)

Új hozzászólásHVG hirdetésfelhő

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X