szerző:
Edupress

Kihirdette a Build Something! (Építs valamit!) verseny győzteseit az Autodesk Inc., mely kezdeményezés a világ tervező szakembereinek következő generációját bátorította egy fenntarthatóbb világ megalkotására.

Az esemény egyike annak a számos programnak, amelyekkel az Autodesk Inc. buzdítani szeretné az egyetemistákat, hogy képzelőerejüket és szenvedélyüket a tervezésben kamatoztassák. Most ipari formatervezési, építészmérnöki, építő- és gépészmérnöki, illetve a 3D animációs területen szerzett jártasságukat kamatoztathatták a fiatal szakértők egy fenntarthatóbb világ érdekében.

"Izgalmas látni, ahogyan a mai diákok kreativitása a verseny ösztönző hatására, kifinomult és innovatív tervekben kel életre" - mondta Paul Mailhot, az Autodesk globális oktatási programért felelős igazgatója. "A legtöbb diák számára a szükséges tervezőszoftverek túl drágák ahhoz, hogy megvásárolják. Az Autodesk diákközössége nemcsak ingyenesen biztosítja a professzionális szoftvereket, hanem olyan hasznos gyakorlatokat és fórumokat is elérhetővé tesz, amelyek segítségével a lehető legnagyobb mértékben kihasználhatók a legújabb szoftverek nyújtotta lehetőségek" - tette hozzá Paul Mailhot.

Az építészeti kategóriát és az általános kategóriák nagydíját egyaránt az ausztráliai Narrabundah College hallgatója, Andrew Southwood-Jones nyerte, aki környezetbarát egyetemi lakóépületét, a UniCube prototípusának digitális modelljét a Revit Architecture szoftver használatával készítette el. A UniCube, az épület-információ modellezés gyakorlatát felhasználva, a hallgatók életvitele szerint kialakított, esztétikailag is kellemes tereket kínál, mindezt megújuló építőanyagok és környezetbarát építési technológia, például rőzsefonat használatával és esővíz-újrahasznosítással.Az ipari formatervezési kategóriát és a fenntartható tervezés nagydíját Roland Cernat, a németországi Hochschule für Gestaltung Schwäbisch Gmünd hallgatója nyerte zéró-kibocsátású motorral rendelkező siklórepülőjével. 

Az Oriens terve a bölcsőtől-bölcsőig elképzelés alapján született, a termék jövőbeli szétszerelését és újrahasznosítását is figyelembe véve. Cernat a terv vázlatának elkészítéséhez, majd a terv megvalósításához az Autodesk AliasStudio szoftvert használta."Rohamosan fogyatkozó természeti erőforrások, klímaváltozás, globális népességrobbanás. Néhány világméretű tendenciaként jelentkező probléma, amelyekkel bolygónk manapság kénytelen szembenézni. A globális társadalmi problémák megelőzéséért arra bátorítjuk a fiatal építészeket, hogy érdeklődő, szenvedélyes és ugyanakkor humánus szakemberekké váljanak, akik megtalálják a maguk egyedi stílusát, személyes módját a hosszú távú környezetbarát befektetést jelentő fenntartható tervek létrehozásához" - folytatta Paul Mailhot. 

www.edupress.hu