A hatóságok előtt már ismert, elmebeteg nő szúrt agyon egy 16 éves fiút kedd reggel Csehország egyik szakközépiskolájában.  Tovább »

Agyonszúrt egy nő kedden egy 16 éves fiút Csehországban egy szakközépiskolában, és késével megsebesített további három embert - adta hírül a cseh...  Tovább »

hirdetés
hirdetés

Néhány nap, és kezdődik az őszi szünet az iskolákban, az egyetemeken és a főiskolákon. Pontosan 39 napot kellett várni az első tanítási szünetre.  Tovább »

Nyílt levélben tett panaszt egy szingapúri diák az egyik felvilágosító kiadvány miatt. A könyvben hemzsgenek a furcsaságok.  Tovább »

Meddig kell leadni a tanári portfóliót? Mikor kerülnek át pedagógus II kategóriába a minősített tanárok és tanítók?  Tovább »

Mindössze néhány órával azután, hogy Malala Juszafzai pakisztáni diáklányt Nobel-békedíjjal tüntették ki, egy pakisztáni szélsőséges csoport...  Tovább »

A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) szorgalmazza, hogy mielőbb kezdődjenek tárgyalások a kormánnyal a köznevelés átszervezéséről, a szakképzés...  Tovább »

Szeptembertől jóval kevesebb fizetést kapnak az érzékszervi fogyatékkal élő gyerekekkel foglalkozó gyógypedagógiai asszisztensek.  Tovább »

Délelőtt tízkor kezdik az iskolát brit középiskolások az Oxford négy évig tartó vizsgálatában, amely annak akar utánajárni, javulnak-e a...  Tovább »

Malala Juszafzai éppen iskolában volt, amikor az illetékes norvég bizottság bejelentette Oslóban, hogy idén ő és az indiai Kailás Szatjárthi kapja...  Tovább »

Hány analfabéta diák él a világon? Összhangban van-e a tizenévesek biológiai órája a tanítási idővel?  Tovább »

Ma van a Tanárok éjszakája: a Múzeumok Őszi Fesztiválja keretében tartandó rendezvényen a múzeumok oktatást segítő programjaira hívják fel a...  Tovább »

Milyen ebédet kapnak a diákok a nigériai, a japán, a mexikói vagy a nagy-britanniai iskolában? A Buzzfeed videójából kiderül.  Tovább »

Nyilatkozott az RTL Klub híradójának az a dunakeszi tanár, akit azzal vádolnak, hogy évekkel ezelőtt több alsó tagozatos diákot molesztált.  Tovább »

Október 24-én, pénteken munkaszüneti nap lesz, helyette október 18-án, szombaton kell dolgozni, illetve iskolába menni.  Tovább »

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X