Most kiderül, mennyire vagytok otthon a történelemben és a művészetekben: tizenkilenc híres nőalakot kell felismernetek.  Tovább »

Demonstrációt szervez szombaton, a magyar közoktatás napján a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ), hogy így tiltakozzon a kormány jövő évi...  Tovább »

hirdetés
hirdetés

Komoly csapást mér a két tanítási nyelvű iskolákra az a miniszteri rendelet, amely október végén jelent meg a Magyar Közlönyben - írja a Népszabadság.  Tovább »

Idén a középiskolák több mint fele nem tart felvételi vizsgát, és 487 középiskola írta elő a hozzájuk jelentkező tanulók számára a központi írásbeli...  Tovább »

(x)

Ne csak álmodozz a csillagokról, érd is el őket!

Annak idején komolyan elgondolkodtam az űrhajósi pályán. Hogyan kerültem a Pécsiközgázra és mi köze ennek az űrhajóssághoz? Itt a válasz.  Tovább »

Lesz-e grízes tészt az iskola menzán? Tényleg lekerül a sótartó az asztalokról? Drágul-e januártól az iskolai menü?  Tovább »

A budapesti Szent Benedek Óvoda, Általános Iskola és Két Tanítási Nyelvű Gimnázium vezeti a két tanítási nyelvű képzést is kínáló intézmények...  Tovább »

Mikor ér véget az őszi érettségi, meddig kell jelentkezni a középiskolai írásbeli felvételire, mikor kezdődik a vizsgaidőszak és a téli szünet?  Tovább »

Hányszor hallottátok, hogy nem lehet elolvasni a neveteket a dolgozat tetején, vagy hogy orvosnak kéne mennetek?  Tovább »

Szülői kérésre nem lehetne évfolyamismétlést engedélyezni a diákoknak az első osztálynál magasabb évfolyamokon, a pedagógiai-szakmai szolgáltatások...  Tovább »

Jótékonysági estet szervez az ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Általános Iskola és Gyakorló Gimnázium november 26-án, hogy felhívja az állami vezetők...  Tovább »

A kormány jövő szeptembertől az óvodalátogatáshoz fogja kötni a családi pótlék folyósítását - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának...  Tovább »

A középfokú oktatás átalakítása - a gimnáziumi férőhelyek számának csökkentése és a szakképzés felduzzasztása - ellen tiltakoznak a budapesti...  Tovább »

Van, ahol 4,5 millió forintnak megfelelő tandíjat kell fizetni, máshol 11-13 millió forintért lehet tanulni - a világ legdrágább magániskolái közül...  Tovább »

Hátrányos helyzetű, sajátos nevelési igényű, beilleszkedési, valamint tanulási és magatartási nehézségekkel küzdő tanulóknak indított különleges...  Tovább »

Meddig lehet jelentkezni a gimnáziumokba, szakközépiskolákba és szakiskolákba? Minden diáknak meg kell írnia a központi felvételit?  Tovább »

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X