Havonta 10-30 ezer forintos ösztöndíjat kaphatnak azok, akik a szakiskolában hiányszakmát tanulnak. Íme, a részletek.  Tovább »

Néhány hét múlva kiderülnek a középiskolai felvételi eredményei, de addig még bőven van tennivaló - ezeket gyűjtöttük össze.  Tovább »

hirdetés

Nyilvánosságra hozta az Oktatási Hivatal a tavalyi kompetenciamérés eredményeit: itt megtaláljátok az összes feladatsort.  Tovább »

Nincs változás a diákok kompetenciaeredményeiben: a tanulók képességei matematikából a 6-ról a 8 évfolyamra jelentős mértékben fejlődnek, míg a...  Tovább »

(x)

Gyűjts élményeket is az ötösök mellé!

Emlékezetessé akarod tenni hallgatói éveidet? Az iskolapadban megszerzett tudás mellett élményekre, igazi tapasztalatokra is vágysz?  Tovább »

Rajzfilmsorozattal hívják fel a gyerekek figyelmét az iskolai erőszakra, illetve arra, hogy mit tegyenek, ha bántalmazzák őket vagy szemtanúi...  Tovább »

A tanárok is szórakoznak néha, és bizony előfordul, hogy ennek a diákok nem örülnek. Újabb zseniális videót készített a Buzzfeed.  Tovább »

Meddig változtathatnak a megjelölt középiskolák sorrendjén a nyolcadikos általános iskolások? Összeszedtük a tudnivalókat.  Tovább »

Kiürítettek egy iskolát Dunaújvárosban, mert szúrós szagot éreztek az épületben, több mint 600 diáknak kellett elhagyni a területet.  Tovább »

Elítélte a bíróság azt a tornatanárt, aki óra alatt többször is megütötte az egyik diákját.  Tovább »

Vajon mennyire emlékeztek az iskolában tanultakra vagy akár az Egri csillagokra? Ha kitöltitek kétperces kvízünket, kiderül!  Tovább »

Korábbi, kínos helyesírási bakikat bemutató cikkünkre rengeteg komment érkezett: elmondtátok, titeket milyen hibák idegesítenek.  Tovább »

Mikor kezdődik a tavaszi érettségi, meddig járnak iskolába a végzős középiskolások, mikor kell átállítani az órákat, és hány napos lesz az idei...  Tovább »

Szuper tesztet ajánlunk szerda estére: meg tudjátok nevezni az Európai Unió összes tagországának a fővárosát?  Tovább »

A nemzeti köznevelésről szóló törvény értelmében április 1-jétől az állami köznevelési feladatellátás keretében az Oktatási Hivatalhoz kerülnek az...  Tovább »

A szakképzéssel kapcsolatban tervezett, illetve elfogadott intézkedések között nem szerepel a tankötelezettségi korhatár emelése, sem azzal...  Tovább »

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X