szerző:
Eduline

Mit kell tennetek, ha korábban megkaptátok a Bursa Hungarica ösztöndíjat egész évre, de szeptembertől már máshol tanultok? Utánajártunk.

©

Ha egész évre jogosultak vagytok a Bursa Hungarica ösztöndíjra, de szeptembertől már máshol tanultok, a következőt kell tennetek.

Az EPER-Bursa rendszer a Beadott pályázatok menüpontnál ki kell jelölni az aktuális pályázatot (az erre az évre vonatkozót), majd a kijelölés után az Intézményváltásra kell kattintani. Ekkor letöltötök egy intézményváltó űrlapot, amit kitöltés és véglegesítés kinyomtatva postáznotok kell a papíron található címre.

Ez főleg az alapképzésen már végző és mesterképzést kezdő hallgatókat vagy éppen a középiskolában végző és egyetemet elkezdő hallgatókat érinti, de azok akik más okból kifolyólag váltottak intézményt, vállalniuk kell, hogy lehet, hogy visszatérítik velük az eddig megkapott összeget.

Már az első félévben pályázhattok a több tízezres ösztöndíjra

Mielőtt elkezditek az egyetemet érdemes utánajárnotok pár dolognak, ami megkönnyítheti az egyetemi éveiteket. Ilyenek például az ösztöndíjak is, a rendszeres szociális ösztöndíjra - ismertebb nevén a szoctám - pedig már az első félévetekben pályázhattok. Kik kaphatják?