szerző:
Eduline

Elhatárolódik a Hallgatói Hálózat Polgár Dórától, aki az október elsejei, Kossuth téri szakszervezeti tüntetésen...

Elhatárolódik a Hallgatói Hálózat Polgár Dórától, aki az október elsejei, Kossuth téri szakszervezeti tüntetésen beszélt a kormány felsőoktatási terveiről – a csoport Facebook-oldalán azzal indokolta döntését, hogy a Budapesti Corvinus Egyetem másodéves hallgatója elkötelezte magát „egy konkrét politikai erő mellett”.

„A Hallgatói Hálózat a kezdetektől fogva az egyetemisták felrázását tűzte ki céljául, és független a pártpolitikától. A politika számunkra kezdetektől fogva a diákok önszerveződését és saját ügyeikért való kiállását jelenti, célunk továbbra is az egyetemisták felrázása, a helyi és diákügyek felkarolása” – írják közleményükben.

Polgár Dóra az eduline-nak korábban úgy nyilatkozott, nem akarják magukat elkötelezni egyik párt vagy képviselő mellett sem. „De ez nem is igazi dilemma, mert az ellenzék nincs olyan helyzetben, hogy bármit is tehessen a kormánytöbbség dacos akaratával szemben” – mondta. A teljes interjút itt olvashatod el.

A hvg.hu és az eduline több forrásból úgy értesült, hogy az egyetemista a Gyurcsány Ferenc-féle Demokratikus Koalícióhoz csatlakozik. A hvg.hu úgy tudja, az október 23-i tüntetésen, amelyet az Egymillióan a magyar sajtószabadságért csoport szervez, Papp Réka Kinga fog beszédet mondani a hallgatói Hálózat nevében.