szerző:
Eduline

Február 15-ig jelentkezhettek a 2018-as felsőoktatási felvételire. Új cikksorozatunkban megnézzük, hányan kerülhetnek be a különböző egyetemekre és főiskolákra ebben az évben. 21. rész: Soproni Egyetem.

 A Soproni Egyetemre összesen 1701-en kerülhetnek be, nappali képzésen 1111-en, esti és levelező munkarendben 590-en kezdhetik meg a tanulmányaikat szeptembertől.

©

Mit jelent a kapacitásszám?

A kapacitásszám az állami ösztöndíjas és az önköltséges hallgatók összlétszáma, vagyis összesen ennyi elsőévest vehet fel az adott felsőoktatási intézmény. Az egyes szakok minimális és maximális kapacitását a felvi.hu-n, az adott képzésnél nézhetitek meg, a mesterképzéseknél külön-külön az ösztöndíjas és az önköltséges képzésre is.

A 2018-as felvételiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.

Összesen ennyien kerülhetnek be szeptembertől a Testnevelési Egyetemre

Február 15-ig jelentkezhettek a 2018-as felsőoktatási felvételire. Új cikksorozatunkban megnézzük, hányan kerülhetnek be a különböző egyetemekre és főiskolákra ebben az évben. 20. rész: Testnevelési Egyetem. A Testnevelési Egyetemre összesen 530-an kerülhetnek be, nappali képzésen 245-en, esti és levelező munkarendben 285-en kezdhetik meg a tanulmányaikat szeptembertől. Mit jelent a kapacitásszám?