szerző:
Eduline

Február 15-ig jelentkezhettek a 2018-as felsőoktatási felvételire. Új cikksorozatunkban megnézzük, hányan kerülhetnek be a különböző egyetemekre és főiskolákra ebben az évben. 17. rész: Budapesti Metropolitan Egyetem.

©

A Budapesti Metropolitan Egyetemre összesen 7329-en kerülhetnek be, nappali képzésen 4485-en, esti és levelező munkarendben 2964-en, távoktatásban pedig 150-en kezdhetik meg a tanulmányaikat szeptembertől.

©

Mit jelent a kapacitásszám?

A kapacitásszám az állami ösztöndíjas és az önköltséges hallgatók összlétszáma, vagyis összesen ennyi elsőévest vehet fel az adott felsőoktatási intézmény. Az egyes szakok minimális és maximális kapacitását a felvi.hu-n, az adott képzésnél nézhetitek meg, a mesterképzéseknél külön-külön az ösztöndíjas és az önköltséges képzésre is.

A 2018-as felvételiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.

Hányan kerülhetnek be szeptembertől a Kaposvári Egyetemre?

Február 15-ig jelentkezhettek a 2018-as felsőoktatási felvételire. Új cikksorozatunkban megnézzük, hányan kerülhetnek be a különböző egyetemekre és főiskolákra ebben az évben. 15. rész: Kaposvári Egyetem. A Kaposvári Egyetemre összesen 1586-an kerülhetnek be, nappali képzésen 962-en, esti és levelező munkarendben 624-en kezdhetik meg a tanulmányaikat szeptembertől. Mit jelent a kapacitásszám?