szerző:
eduline/mti

Komolyan támadták a Csörsz utca lakói a fedett csarnok tervét azon a fórumon, amelyen a TF és a XII. kerület önkormányzat vezetése hallgatta meg a környéken élők véleményét a tervezett infrastruktúrafejlesztésekkel kapcsolatban. Állítólag meglepte Mocsai Lajost a tiltakozás.

©

A TF szerdai sajtóközleménye szerint a fejlesztéseket a lakossággal egyetértésben és együttműködve kívánják megvalósítani, ezért már több alkalommal is tájékoztatták az ott élőket, az első nyilvános eseményre pedig kedden került sor.

A fórumon - amelynek házigazdája Mocsai Lajos rektor volt - a lakossági felszólalók általánosságban támogatták a Győri út és az Alkotás út közötti területen megvalósuló átépítéseket. A Csörsz utca lakói a sportteleppel kapcsolatos elképzeléseket viszont aggályosnak látják, és tiltakoztak a fedett tornacsarnok megépítése és a park részleges átrendezése ellen, mivel a kilátásukat zavarná, valamint véleményük szerint növekvő forgalomterhelést jelentene.

Az Index arról írt egyetemi forrásokra hivatkozva, hogy Mocsai Lajos rektor arra számított, nem lesz nagy érdeklődés a fórum iránt. Ennek ellenére a terem megtelt elégedetlen helyiekkel. A lakóknak a lap szerint csak fénymásolt látványterveket mutattak, ez alapján kellett volna rábólintaniuk az építkezésre.

Kapcsolódó cikkek

Rengeteg támogatás vándorol a TF-hez

Új campust kap a Tetnevelési Egyetem

Nem okoz fennakadást a tantervben a leégett csarnok

A kormány december elején döntött arról, hogy több mint százezer négyzetméteres területen épülhet meg Budapesten a Testnevelési Egyetem új campusa, amely 2018 szeptemberére készülhet el. Az új campust a TF jelenlegi területén, a sportkórház felszabaduló épületeivel kiegészülve a Csörsz utcai sporttelepen alakítják ki. A teljes beruházás az előzetes kalkulációk szerint mintegy 30 milliárd forintba kerül majd.

Az októberben leégett csarnok helyére 50 méteres fedett uszoda, a Csörsz utcai sporttelep BAH-csomópont felőli oldalán pedig multifunkcionális sportcsarnok épülne. A létesítmény nyolcszintes lesz, ebből kettőt a felszín alatt alakítanak ki - ismertette decemberben a rektor, hozzátéve, hogy a mélygarázsokban a környékbeliek autói is helyet kaphatnak.