szerző:
Unyatyinszki György

A magyar egyetemisták és főiskolások körében végzett felmérés szerint az IT szektor, az autógyártás és a bankszektor kínálja a legjobb munkahelyeket.

Korábbi írásunkban bemutattuk, hogy az Universal Global felmérése szerint milyenek a magyar hallgatók munkahelyi elvárásai, valamint maguknak milyen karriert képzelnek el. Az általános kép, hogy egy fejlődést biztosító, teljesítményüket szakmailag és anyagilag is elismerő, egyben a magánélet és a munka egyensúlyára törekvő helyen dolgozzanak, ahol kellemes a munkakörnyezet is.

A kutatás az üzleti és a mérnöki szektorban azt is vizsgálta, hogy a hallgatók szerint melyek a legjobbak a Magyarországon is elérhető munkahelyek közül. Az üzleti és kereskedelmi szektor dobogójának tetején az IT óriás Google, majd az Apple áll, őket a L'Oréal követi, utóbbi főleg a nő hallgatók körében volt népszerű.

©

Jól érzékelhető a nemek közti eltérés is, a férfiaknál például meg sem jelenik a top 10-ben a L'Oréal vagy a WizzAir, de a Prezi is kiszorult, helyette a bankszektor és az autóipar szereplőit tartják jobbnak.

©
©

A mérnöki szektorban már átütő az autóipari munkáltatók felülreprezentáltsága.

©

Itt a nemek között szintén különbség mutatkozik, a top 10-ben a nők esetében érdekesség a Lego megjelenése, a férfiaknál viszont a 5 kedvelt céget is az autóiparban neveztek meg.

©
©