szerző:
Gál Luca
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A továbbképzésre a pálinkakészítés iránt érdeklődők jelentkezését várják.

A Károli, a Semmelweis és az Óbudai egyetem borkulturális képzése után, ami a magyar borról, a borismeretről és a borkultúráról tanítja a hallgatókat, most pálinkamester képzésre is jelentkezhetnek az érdeklődők.

Augusztus 15-ig lehet jelentkezni a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemen unikális pálinkamester szakmérnök vagy szaktanácsadó szakirányú továbbképzésére.

Az négy féléves képzés célja, hogy gazdasági, marketing és technológiai kérdésekben egyaránt jártas szakembereket képezzenek, akik képesek a pálinka-előállítás folyamatának egészét áttekinteni és egy pálinkafőző üzem vezetésével kapcsolatos gazdasági, szervezési, vezetési, technológiai és műszaki döntéseket meghozni – olvasható az egyetemi tájékoztatóban.

A részvétel feltételei a két szakon eltérőek:

  • szakmérnöki szakon a képzésben a vegyészmérnöki, biomérnöki, környezetmérnöki, vegyipari gépész vagy agrár képzési területen legalább alapképzésben szerzett mérnöki oklevéllel rendelkezők vehetnek részt
  • szaktanácsadói szakon pedig a bármely legalább alapképzési szakon megszerzett oklevéllel rendelkezők részt vehetnek, kivéve a vegyészmérnöki, a biomérnöki, a környezetmérnöki, a vegyipari gépész szakokat, valamint az agrár képzési terület mérnöki szakképzettséget adó szakjait.