Szeretne azonnal értesülni a legfontosabb hírekről?
Az értesítések bekapcsolásához kattintson a "Kérem" gombra!
Az értesítés funkció az alábbi böngészőkben érhető el: Chrome 61+, Firefox 57+, Safari 10.1+
Köszönjük, hogy feliratkozott!
Hoppá!
Valami hiba történt a feliratkozás során, az oldal frissítése után kérjük próbálja meg újra a fejlécben található csengő ikonnal.
Már feliratkozott!
A böngészőjében az értesítés funkció le van tiltva!
Ha értesítéseket szeretne, kérjük engedélyezze a böngésző beállításai között, majd az oldal frissítése után kérjük próbálja meg újra a fejlécben található csengő ikonnal.
A továbbképzésre a pálinkakészítés iránt érdeklődők jelentkezését várják.
A Károli, a Semmelweis és az Óbudai egyetem borkulturális képzése után, ami a magyar borról, a borismeretről és a borkultúráról tanítja a hallgatókat, most pálinkamester képzésre is jelentkezhetnek az érdeklődők.
Augusztus 15-ig lehet jelentkezni a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemen unikális pálinkamester szakmérnök vagy szaktanácsadó szakirányú továbbképzésére.
Az négy féléves képzés célja, hogy gazdasági, marketing és technológiai kérdésekben egyaránt jártas szakembereket képezzenek, akik képesek a pálinka-előállítás folyamatának egészét áttekinteni és egy pálinkafőző üzem vezetésével kapcsolatos gazdasági, szervezési, vezetési, technológiai és műszaki döntéseket meghozni – olvasható az egyetemi tájékoztatóban.
A részvétel feltételei a két szakon eltérőek:
szakmérnöki szakon a képzésben a vegyészmérnöki, biomérnöki, környezetmérnöki, vegyipari gépész vagy agrár képzési területen legalább alapképzésben szerzett mérnöki oklevéllel rendelkezők vehetnek részt
szaktanácsadói szakon pedig a bármely legalább alapképzési szakon megszerzett oklevéllel rendelkezők részt vehetnek, kivéve a vegyészmérnöki, a biomérnöki, a környezetmérnöki, a vegyipari gépész szakokat, valamint az agrár képzési terület mérnöki szakképzettséget adó szakjait.