szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Szükségetek van szakirodalmakra a szakdolgozatíráshoz? Vagy éppen a vizsgáitokhoz szeretnétek pénztárcabarát módon beszerezni a kötelező olvasmányokat? Most összegyűjtöttünk néhány könyvtárat, ahova mindenképpen érdemes beiratkoznotok.

Országos Széchenyi Könyvtár

Az Országos Széchényi Könyvtárban megtaláltok minden magyar és magyar vonatkozású írott kulturális örökséget, a kéziratos kódexektől kezdve a nyomtatott, illetve elektronikus dokumentumokig.

Az olvasójegyek újonnan belépő diákok számára félévre 2000 forintba, egy teljes évre pedig 3500 forintba kerülnek.

Országos Idegennyelvű Könyvtár és Zenei Gyűjtemény

Ebben a könyvtárban eredeti nyelvű – elsősorban kortárs világirodalmi – és zenei, valamint nyelvészeti tárgyú dokumentumokat találtok. A diákigazolványotok felmutatásával 1750 forintért iratkozhattok be egy évre.

MTA Könyvtár és Információs Központ

Ez az ország egyik legnagyobb tudományos szakkönyvtára. Itt a gyűjteményben megtaláljátok az ókortudomány, a klasszika-filológia, a nyelvtudomány, az orientalisztika, a tudománypolitika irodalmát, a tudományos akadémiák kiadványait, illetve természettudományok, társadalomtudományok és tudománytörténeti anyagokat.

A kölcsönzőjegyért egy évre 4500 forintot kérnek el, a látogató jegy pedig egyetemi hallgatóknak 1400 forintba kerül.

Francia Intézet

A Francia Intézet Médiatára több mint 42 000 dokumentumot tartalmaz, melyek a helyszínen hozzáférhetők, illetve kölcsönözhetők. Az anyagok minden tudásterületet felölelnek.

A könyvtár látogatása és a helyben használat ingyenes. A dokumentumok kölcsönzéséhez IF Pass kártya szükséges, ami a diákoknak 3000 forintba kerül.

KSH Könyvtár

Ez Európa egyik legrégebbi és legnagyobb statisztikai gyűjteménye. Diákigazolvánnyal egy évre 1500 forintért iratkozhattok be.

Egyetemisták, figyelem! Az ünnepek alatt zárva lesznek a nagyobb könyvtárak

Még most érdemes kivenni a beadandókhoz, vizsgákhoz szükséges könyveket, az ünnepi időszakban ugyanis a fővárosi és egyetemi könyvtárak nem nyitnak ki vagy több napon zárva tartanak. Itt vannak a információk, hogy ne érjen kellemetlen meglepetés titeket.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.