CEU-ügy: teljesítették a feltételt, elindult az első képzés az Egyesült Államokban

1

A CEU képzést indított New York-i partnerintézményében, a budapesti működését stabilizáló nemzetközi szerződést mégsem írja alá a magyar állam - írja a Népszava.

Forrás: Fazekas István

Megkezdte napi működését az Egyesült Államokban a CEU – értesült a Népszava. A New York-i székhelyű Bard College-dzsal tavaly októberben kötött együttműködési megállapodást, így a CEU januárban el is indította első akkreditált, gazdasági tematikájú kurzusát a Bard campusán.

hirdetés
hirdetés

Ezzel a budapesti intézmény megfelel a magyar felsőoktatási törvény lex CEU-ként elhíresült módosítása azon előírásának is, amely szerint Magyarországon csak akkor működhet külföldi székhelyű egyetem, ha az anyaországában is vannak képzései.

A budapesti intézmény elnök-rektora, Michael Ignatieff már a CEU-Bard megállapodás aláírásakor jelezte: ezzel lényegében minden akadály elhárult, és a Magyarország és New York állam közötti megállapodás is aláírásra várva az asztalon hever.

A magyar kormány azonban még nem írta alá a megállapodást. A lap kereste a Miniszterelnökséget, a Külügyminisztériumot és az Emberi Erőforrások Minisztériumát is, hogy megtudják, mi hátráltatja a megállapodás aláírását. Választ sehonnan sem kaptak, a humántárca közleményéből annyi derült ki, még mindig a CEU–Bard College közti együttműködést vizsgálják.

Megújították a Közép-európai Egyetem akkreditációját

A Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság (MAB) az ötévente esedékes felülvizsgálatát követően megújította a Közép-európai Egyetem intézményi akkreditációját. Az egyetem közleményében az áll: a Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság február 23-i ülésén a lefolytatott részletes vizsgálat alapján egyhangúlag döntött a Közép-európai Egyetem akkreditációjáról.

hirdetés

Hozzászólások (1)

Választ sehonnan sem kaptak, a humántárca közleményéből annyi derült ki, még mindig a CEU–Bard College közti együttműködést vizsgálják.Nagyítóval, de a végére nem jutottak. A CEU pedig már eljutott Bécsig.Talán lát a pályán.

Új hozzászóláshirdetés

Felsőoktatás hirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

HVG Állásbörze hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X