Megússza a káoszt az ország egyik legnagyobb egyeteme

Mégsem lesz káosz ősszel a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen az intézmény gazdaságtudományi karáról távozott negyven oktató hiánya miatt: az egyetem megállapodott az oktatókat átvevő ELTE-vel, hogy kölcsön-, illetve részmunkaidőben visszaveheti őket - írja a hvg.hu.

Forrás: pataky

A hvg.hu információi szerint intézményi megállapodást kötött egymással a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (MBE) és az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) annak a negyven, a BME gazdaságtudományi karán felmondott oktatónak a foglalkoztatásáról, akik júliusban egy hullámban távoztak az intézményből.

hirdetés
hirdetés

A negyven oktató távozása gyakorlatilag ellehetetlenítette volna a tanévkezdést és a későbbi oktatást a műegyetem gazdasági karán, azon belül is főként a pénzügyi és üzleti jogi tanszéken.

Mivel az ELTE-nek a BME oktatóit átvevő, frissen alakult Gazdaságtudományi Intézete (GTI) csak a következő, 2018/19-es tanévtől indítja majd be képzését, az intézmény a BME-vel kötött megállapodás értelmében lehetővé teszi, hogy a távozottak – kvázi vendégoktatóként – a most induló tanévben is a műegyetem gazdasági karán tanítsanak. A szerződés információink szerint csoportos foglalkoztatást rögzít, de vannak tanárok – főként a társadalomtudományi tanszékekről távozók közül – akik egyedi megállapodással tanítanak majd tovább.

40 oktató hagyja el a BME Gazdaság- és Társadalomtudományi Karát szeptembertől

2017 szeptemberétől közel 40 oktató távozik a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Karáról (BME GTK) - írta meg a Magyar Nemzet, az intézmény honlapján talált közleményre hivatkozva. A lap azt írja, hogy az egyetem a közleményében hozzáteszi, a távozó oktatók más felsőfokú intézményben folytatják munkájukat, ugyanakkor számos új oktató érkezik a BME GTK-ra.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X