Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Bámulatos madárlakokat terveztek a BME építészmérnök hallgatói - képek

Az egyetem egyik oktatójának pattant ki a fejéből, mi lenne, ha madárotthonokat terveztetne a diákjaival. Az eredmény bámulatra méltó.

Forrás: bme.hu

„Az építészet nyelvét, és szakmai fogásait a hallgatók elsajátíthatják a képzés különféle óráin, de az építészet egyúttal formaképzés és művészet is: a tervezés és az alkotás eszközeinek spektruma szélesíthető olyan tevékenységekkel, mint a festészet, a szobrászat, a fotózás, filmforgatás – vagy éppenséggel a madárodú-tervezés”

hirdetés
hirdetés

– így foglalja össze az érdekes kezdeményezést Makra Sándor, a BME Építészmérnöki Kar Lakóépület-tervezési Tanszékének docense, olvasható az egyetem oldalán.

Forrás: bme.hu
Forrás: bme.hu

Az elmúlt években az oktató kurzusán a diákok terveztek már sakkfigurát is, most épp a madárház van soron. Az egyetem hallgatói nem fogták vissza kreativitásukat és szakmai tudásukat, és igazán érdekes, abszolút művészi alkotásnak számító madárotthonokat terveztek.

„Nemrég például képregényt kellett tervezniük a hallgatóknak. Két hetük volt a történet kitalálására, majd profi képregényrajzoló segített a műfajhoz kötődő forgatókönyv megalkotásában: a rajzokat már a diákok készítették el” – mesélte Makrai Sándor.

Forrás: bme.hu
Forrás: bme.hu
Forrás: bme.hu
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X