Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Bajba kerülhet a veszprémi egyetem, petíciót indítottak

1500 hallgatót, és uniós pályázati lehetőségeket veszíthet a Pannon Egyetem, ha a kormány központosítja az agrárkarokat. A szakma és a veszprémi rektor is tiltakozik, és már petíció is indult az ügyben.

Forrás: dudás

Mint bizonyára tudjátok, a kormány terve szerint a hazai agrároktatás egy budapesti központba tömörülne, ami a jelenleg a veszprémi Pannon Egyetemhez tartozó Georgikon Kart is érintené. A szakma, például az Agrároktatási és Kutatási Dolgozók Szakszervezete és az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés is tiltakozik a tervezet megvalósítása ellen.

hirdetés
hirdetés

Nemrég a veszprémkukac.hu készített interjút Gelencsér Andrással, a Pannon Egyetem rektorával. A rektor is nemtetszését fejezi ki a tervezet ellen, amire szerinte nehéz szakmai érveket találni.

Sokan a veszprémi felsőoktatást féltik a Georgikon leválasztása esetén. Ez ellen már egy petíció is indult. A petíció indítói elvárják Balog Zoltán minisztertől, hogy válaszoljon arra a kérdésre, hogy a PE része marad-e a Georgikon, vagy sem.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X