Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Itt a friss egyetemi rangsor: tarolt a nemzetközi listákon a CEU

9

Hét képzési területen is bekerült a világ legjobb felsőoktatási intézményei közé a Közép-európai Egyetem (CEU). A Quacquarelli Symonds szerdán hozta nyilvánosságra legfrissebb tematikus felsőoktatási rangsorait.

Forrás: Fazekas István

"Az egyik legismertebb rangsorkészítő, a brit Quacquarelli Symonds (QS) évente rangsorolja mind a felsőoktatási intézményeket, mind képzéseiket. A legújabb képzési területekre lebontott lista alapján a CEU politikatudomány és nemzetközi tanulmányok programja a 42. helyet érte el" - közölte az egyetem az eduline-nal.

hirdetés
hirdetés

A CEU szociológia képzése megtartotta a tavalyi 51-100. helyét - csakúgy, mint a filozófia program, a társadalompolitika és az adminisztrációs képzés is. A Közép-európai Egyetem történelem szakját a Quacquarelli Symonds szakemberei a 101-150., a közgazdaságtan és ökonometria programot a tematikus rangsorban a 151-200. helyre sorolták, de bekerült a legjobbak közé a jogi képzés is.

A QS tematikus rangsora (QS World University Rankings by Subject) 2011 óta évente jelenik meg. A listák összeállításakor a felsőoktatási intézmények elismertségét, a munkáltatók értékelését és a publikációk idézettségét veszi figyelembe.

Itt az új egyetemi rangsor: három magyar egyetem került a legjobbak közé
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (9) , melyek közül a legfrissebbek:

Nem csak az számít, hogy ki készítette a rangsort, hanem az is, hogy milyen szakterületről van szó.Ez a káderképző (Soros)szak. A szocializmusban az ilyet Marxista-Leninista Esti Egyetemnek (Foxi-Maxi) hívták.

Az az ömlengő felvezetés, amit az egyik cikk címének adtatok! A CEU csak egyetlen egy mérésnél szerepel, de ugye az sem mindegy kinek az összeállításában......

Na, az a CEU-s ömlengéses cím, nem semmi! Az csak 1 rangsor és az sem mindegy hogy kié! :)

Na, az a CEU-s ömlengéses cím, nem semmi! Az csak 1 rangsor és az sem is mindegy hogy kié! :)

@2017. 04 2., 15:51: A szempontok és a vizsgált egyetemek is lényegesek a sorrendben, úgyhogy minden lista egy-egy mérésnek is felfogható. A pontos érték nagyjából ezek átlaga.

Mindenesetre Gróf Széchenyi István azt mondta, hogy egy nemzet nagysága a kiművelt emberfők sokaságában rejlik. Ezek a fityeszesek nem azok közé tartoznak.

Azért nem mindegy ám, hogy kinek, minek a rangsora.....Idén már vagy 6-7 rangsort olvastam, mindegyikben más- más egyetemekkel, helyezésekkel.....

http://karcfm.hu/archiv/palaver-2017-03-31-1600-1800/
Íme a hülyék gyülekezete betelefonálós műsora, a második ökre szerint a CEU az első 1000-ben sincs benne.. :)

A féreg Orbánék meg kinyírnák...

Új hozzászóláshirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X