Ezeket a filmeket érdemes megnézni januárban - itt a friss sikerlista

Ha úgy érzitek, hogy a majdnem másfél hetes pihenés után még mindig szükségetek van egy kis kikapcsolódásra, irány a mozi. Megmutatjuk, milyen filmek tarolnak az amerikai sikerlistán.

Forrás: Fazekas István

A Zsivány Egyes - Egy Star Wars-történet a szilveszteri hétvégén is megőrizte vezető helyét az észak-amerikai kasszasikerlistán: péntektől vasárnapig újabb 50 millió dollárral (14,7 milliárd forinttal) növelte bevételét, amely így már elérte a 400 millió dollárt (118 milliárd forintot).

hirdetés
hirdetés

A Star Wars-univerzum különálló filmjeként forgatott Zsivány Egyes azt meséli el, hogyan szerezték meg a sötét oldal ellen harcoló ellenállók a Star Wars IV. részében szereplő Halálcsillag tervrajzát. A produkció a premierje óta eltelt három hét alatt a tavalyi év második legnagyobb bevételű filmje lett a Szenilla nyomában című animációs mozi után, amelyre 425 millió dollárt költöttek az észak-amerikai nézők a jegypénztáraknál. Hogyan vásárolhattok mozijegyet 400-500 forinttal olcsóbban?

A hétvégi toplista második helyezettje 41,2 millió dollárral (12 milliárd forinttal) az Énekelj! című produkció.

Az Utazók című sci-fi románc Chris Pratt és Jennifer Lawrence főszereplésével a harmadik helyen végzett 16 millió dollár (4,7 milliárd forint) fölötti jegyeladással. A produkció teljes észak-amerikai bevétele átlépte a 60 millió dollárt (17,6 milliárd forintot), ám a 110 milliós költségvetés és a promóciós kiadások miatt külföldön nagyon jól kell szerepelnie, hogy megtérüljenek a ráfordítások.

A 38 millió dollárból készült, negyedik helyen befutott Miért pont ő? című vígjáték viszont Bryan Cranston és James Franco főszereplésével máris behozta költségeit, a közönség a film bemutatása óta már 37,6 millió dollárért (11 milliárd forintért) váltott rá jegyet.

A toplista ötödik helyezettje, az Assassin Creed a hétvégén mindössze nyolcmillió dollárt (2,3 milliárd forintot) keresett a mozikban. A 125 millió dollárból egy videojáték alapján forgatott akciófilm karácsony óta 41 milliós bevételre tett szert. 303 magyar film, amit mindenkinek kötelező megnéznie

hirdetés
hirdetés