Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Ezeket a filmeket érdemes megnézni januárban - itt a friss sikerlista

Ha úgy érzitek, hogy a majdnem másfél hetes pihenés után még mindig szükségetek van egy kis kikapcsolódásra, irány a mozi. Megmutatjuk, milyen filmek tarolnak az amerikai sikerlistán.

Forrás: Fazekas István

A Zsivány Egyes - Egy Star Wars-történet a szilveszteri hétvégén is megőrizte vezető helyét az észak-amerikai kasszasikerlistán: péntektől vasárnapig újabb 50 millió dollárral (14,7 milliárd forinttal) növelte bevételét, amely így már elérte a 400 millió dollárt (118 milliárd forintot).

hirdetés
hirdetés

A Star Wars-univerzum különálló filmjeként forgatott Zsivány Egyes azt meséli el, hogyan szerezték meg a sötét oldal ellen harcoló ellenállók a Star Wars IV. részében szereplő Halálcsillag tervrajzát. A produkció a premierje óta eltelt három hét alatt a tavalyi év második legnagyobb bevételű filmje lett a Szenilla nyomában című animációs mozi után, amelyre 425 millió dollárt költöttek az észak-amerikai nézők a jegypénztáraknál. Hogyan vásárolhattok mozijegyet 400-500 forinttal olcsóbban?

A hétvégi toplista második helyezettje 41,2 millió dollárral (12 milliárd forinttal) az Énekelj! című produkció.

Az Utazók című sci-fi románc Chris Pratt és Jennifer Lawrence főszereplésével a harmadik helyen végzett 16 millió dollár (4,7 milliárd forint) fölötti jegyeladással. A produkció teljes észak-amerikai bevétele átlépte a 60 millió dollárt (17,6 milliárd forintot), ám a 110 milliós költségvetés és a promóciós kiadások miatt külföldön nagyon jól kell szerepelnie, hogy megtérüljenek a ráfordítások.

A 38 millió dollárból készült, negyedik helyen befutott Miért pont ő? című vígjáték viszont Bryan Cranston és James Franco főszereplésével máris behozta költségeit, a közönség a film bemutatása óta már 37,6 millió dollárért (11 milliárd forintért) váltott rá jegyet.

A toplista ötödik helyezettje, az Assassin Creed a hétvégén mindössze nyolcmillió dollárt (2,3 milliárd forintot) keresett a mozikban. A 125 millió dollárból egy videojáték alapján forgatott akciófilm karácsony óta 41 milliós bevételre tett szert. 303 magyar film, amit mindenkinek kötelező megnéznie

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X