Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Amerikai intézménnyel működik együtt a Nemzeti Közszolgálati Egyetem

Patyi András, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) rektora és Matthew D. Shank, az egyesült államokbeli Marymount Egyetem vezetője öt évre szóló együttműködési megállapodást írt alá, amelynek két kiemelt területe a kriminalisztika és a kibernetika.

Forrás: MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Patyi András köszöntőjében kiemelte, az Egyesült Államok nemcsak gazdasági, politikai és katonai világhatalom, hanem egy felsőoktatási tudományos világközpont is.

hirdetés
hirdetés

A rektor rendkívüli megtiszteltetésnek nevezte, hogy az NKE és a Marymount University közötti együttműködés hivatalos elindítása ilyen kiemelt állami figyelemben részesül. Az események Colleen Bell amerikai nagykövet és Pintér Sándor belügyminiszter is részt vett.

Az NKE közleményében azt írta, a két intézmény elkötelezett a közös képzésfejlesztés mellett, különösen a kriminalisztika és a kibervédelem területén nyílik lehetőség egyedülálló továbbképzési vagy diplomaszerző közös programok kidolgozására. Az együttműködés segítségével az NKE betekintést nyer az amerikai büntető igazságszolgáltatás rendszerébe, a kriminalisztika és a bűnügyi nyomozás működésébe, a kibervédelem legmodernebb technikáiba.

Matthew D. Shank, a Marymount University elnöke hangsúlyozta, nagy lehetőséget jelent a most aláírt megállapodás, és egyúttal üdvözölte, hogy sokan támogatják ezt az együttműködést. Kifejtette, a Marymount által képzett hallgatók olyan fontos ügynökségekkel dolgoznak, mint az FBI vagy a CIA, csaknem négyezer diákjával az intézmény közepes egyetemnek számít az Egyesült Államokban. Az egyetem büszke sokszínű képzési programjaira és örömmel osztja meg szaktudását - mondta.

Az 1950-ben, független katolikus intézményként alakított Marymount Egyetem a fővárostól, Washingtontól néhány perce található, s számos alapképzést, mesterképzést és doktori képzést - a többi között egészségügyi és jogi képzést - kínál hallgatóinak. Az egyetemen csaknem hetven ország 3600 diákja tanul.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X