Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Havi 50 ezer forintos ösztöndíjprogramot hirdetett az Igazságügyi Minisztérium

Havi akár 50 ezer forintot is kaphatnak azok a vidéki joghallgatók, akik sikerrel pályáznak egy minisztériumi ösztöndíjra.

Forrás: Shutterstock

Vidéken jelenleg öt jogi kar van, ezek színvonalát szeretné emelni az Igazságügyi Minisztérium. Ennek érdekében ösztöndíjalapú támogatói programot indítanak. A tárca célja a „jogi tanulmányaik iránt elkötelezett” hallgatók anyagi segítése.

hirdetés
hirdetés

A Nemzeti Kiválósági Jogászösztöndíjat olyan államilag finanszírozott és önköltséges nappali tagozatos hallgatók nyerhetik el, akik kimagasló tanulmányi eredményeket értek el, valamint szakmai munkájukra és egyéb teljesítményeikre tekintettel kiemelkednek hallgató társaik közül.

Erre az adott jogi karnál kell pályázni. A félévenként elnyerhető ösztöndíj összege havi 50 ezer forint.

Az ország legjobb jogi karainak sorrendjét itt találjátok. A szintén 50 ezer forintos közigazgatási ösztöndíjról pedig itt olvashattok. A megemelt Erasmus+ ösztöndíjról pedig itt tudhattok meg többet.

Tanulmányi Jogászösztöndíj az önköltséges nappali tagozatos jogászhallgatóknak szól, akik nem részesülnek a Nemzeti Kiválósági Jogászösztöndíjban, de tanulmányi eredményük bizonyítja elkötelezettségüket a jogtudományok felé.

Erre a támogatási formára nem kell külön pályázatot benyújtani, a hallgatói rangsort az adott kar állítja össze.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Felsőoktatás hirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X