Havi 50 ezer forintos ösztöndíjprogramot hirdetett az Igazságügyi Minisztérium

Havi akár 50 ezer forintot is kaphatnak azok a vidéki joghallgatók, akik sikerrel pályáznak egy minisztériumi ösztöndíjra.

Forrás: Shutterstock

Vidéken jelenleg öt jogi kar van, ezek színvonalát szeretné emelni az Igazságügyi Minisztérium. Ennek érdekében ösztöndíjalapú támogatói programot indítanak. A tárca célja a „jogi tanulmányaik iránt elkötelezett” hallgatók anyagi segítése.

hirdetés
hirdetés

A Nemzeti Kiválósági Jogászösztöndíjat olyan államilag finanszírozott és önköltséges nappali tagozatos hallgatók nyerhetik el, akik kimagasló tanulmányi eredményeket értek el, valamint szakmai munkájukra és egyéb teljesítményeikre tekintettel kiemelkednek hallgató társaik közül.

Erre az adott jogi karnál kell pályázni. A félévenként elnyerhető ösztöndíj összege havi 50 ezer forint.

Az ország legjobb jogi karainak sorrendjét itt találjátok. A szintén 50 ezer forintos közigazgatási ösztöndíjról pedig itt olvashattok. A megemelt Erasmus+ ösztöndíjról pedig itt tudhattok meg többet.

Tanulmányi Jogászösztöndíj az önköltséges nappali tagozatos jogászhallgatóknak szól, akik nem részesülnek a Nemzeti Kiválósági Jogászösztöndíjban, de tanulmányi eredményük bizonyítja elkötelezettségüket a jogtudományok felé.

Erre a támogatási formára nem kell külön pályázatot benyújtani, a hallgatói rangsort az adott kar állítja össze.

(x)

Sprechen Sie Deutsch?

A budapesti Osztrák Intézet intenzív nyári német nyelvtanfolyamokat indít, amelyek az ÖSD német nyelvvizsgára is felkészítenek.  Tovább »

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Idén érettségizel?

Iratkozz fel ÉRETTSÉGI-FELVÉTELI HÍRLEVELÜNKRE!

Iratkozz fel e-mail címeddel

vagy

Csatlakozz Facebookkal:

Szeretnék az eduline.hu-tól kereskedelmi célú tájékoztatókat kapni.

Már feliratkoztam »
Bezárás

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X